Register
A password will be e-mailed to you.

gårdens første bukHejsa

Jeg vil fortælle om gårdens første buk som blev skudt den 18/05/2012

Jeg havde taget fri for og starte jagtsæsonen med min far som har en lille gård i Vestjylland, da vi stod op den 16 maj så ingen af os nogle dyr så vi besluttede og tage af sted igen. Men de første par dage så vi ikke nogle bukke.

Men det må vi sige vi gjorde den 18/5 hvor vi stod op til en til en helt vindstille morgen. Vi besluttede jeg skulle jagte en pæn buk som havde sit revir på begge sider af en asfalt vej så jeg plantede mig i grøften med skydestok og riffel. Hvor min far ville længere ned af marken til en af vores skydestiger. Da vi har siddet en halv time kommer der et skud fra ham. Hvor han har skudt en lille abnorm buk som har en kugle på den ene stank.  Vi vælger så og stoppe jagten for den morgen. Så vi henter bukken og køre hjem hvor jeg brækker den for ham så han kan komme på arbejde.

Da vi kommer til aften spørg jeg om han vil med på jagt det ville han ikke for det havde været en lang dag på arbejdet. Så bestemte jeg mig for og gå ud til vores mose hvor vi har 4 marken spredt med 100 meters mellem rum men man kan se dem alle sammen når man går der ud.  Lige da jeg kommer rundt om mosen ser jeg der går et dyr ud på 700meter på marken ved siden af os. Vinden var god så nu ville jeg prøve mine evner til og se om jeg kunne komme ud til den mark og vente. Efter en halv times listen var jeg 150 meter fra bukken hvor den stadig gik på naboens mark. Jeg satte mig på min jagtstol med min riffel og skydestok klar for han havde retning over mod mig. Han krydser over på vores mark på 65 meter hvor han sætter tempoet lidt op hvor jeg så råber af ham han standser i et øjeblik og skudet faldte med det sammen.

Hvor han gik direkte ned i det høje græs venter et par minuter og lister ud til ham med riffelen klar til skud. Hvis der skulle være noget, men han var gået til de evige græsmarker, jeg får ham brækket lige da jeg er færdig ringer min mobil hvor det er min far som ringer og spørg om det var mig som skød. Hvor jeg stolt kunne sige ja. Han kom med det samme ud til mig hvor vi stod og nød en underberg. Han fortæller mig at det er den første buk som er skudt på gården i de år min far, hans kone har boet der. De flyttede der ud i 99. så man kan sige det var en dag vi ikke glemmer hvor far og søn skød hver sin buk.

Undskylder på forhånd med hensyn til stave fejl osv osv er ordblind 🙂

Mvh Kristian Andersen

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj