Register
A password will be e-mailed to you.

Der er tidligere blevet udsat en judas mårhund på Mors. En judas mårhund er en steriliseret mårhund, der genudsættes med GPS sender, så det er lettere at opspore og bekæmpe andre mårhunde. Mårhunden er en invasiv art og et skadedyr.

Efter et serviceeftersyn af udstyret i septembermåned, blev mårhunden genudsat i nærheden af Thissingvig på Sydmors. Mårhunden valgte imidlertid at forlade Mors ved at svømme over Limfjorden, som visse steder er op til ca. 3 km bred, afhængig af hvor mårhunden svømmede over. Dette viser blot at mårhunden er en god svømmer, som ikke lader sig afskrække af naturlige forhindringer/”hegn”.

Mårhunden gik i en fælde Ekær Skov ved Østsalling.
Naturstyrelsen valgte at slippe mårhunden løs, så den kunne fortsætte sin opgave ved Salling i stedet.

Videoen herunder viser, hvordan en judas mårhund genudsættes ved Lille Vildmose. Mårhunden blev udsat 29. juni 2011 og havde gennem et stykke tid været indenfor det samme område, hvilket fik Naturstyrelsen til at tro, at mårhuden havde fundet sig en mage, men desværre ikke.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj