Register
A password will be e-mailed to you.

At jagt er en del af vores danske historie kan få være i tvivl om. Et besøg på fx. Kronborg Slot vidner om mange malerier og gobeliner, hvor jagtscener og nedlagt vildt er det centrale i maleriet.

Medstifteren af Dansk Jagtforening 1884, Emil Holstein Rathlou, var stærkt engageret i lokalsamfundet og i Odder bys udvikling. Rathlousdal ligger ved Odder. Emil var medlem af bestyrelsen af Dansk Jagtforenikng 1884 fra 1892-1897, hvor han gjorde sig til talsmand for, at vildtet i et civiliseret land som Danmark burde være fredet i yngletiden.

Dansk Jagtforening 1884

Dansk Jagtforening fra 1884, Landsjagtforeningen af 1923 og Dansk Strandjagtforening fra 1940 opløste sig selv og dannede i 1992 Danmarks Jægerforbund. Formålet var at danske jægere skulle tale med én stemme og dermed opnå mere indflydelse.

Auktionhuset – Bruun Rasmussen – har netop nu et jagtmaleri portrætterende Emil Holstein Rathlou stående efter en jagt med hunde og nedlagt vildt til den nette vurdering af 200.000 – 250.000 kr.

Byd på maleriet

Kunsteren

Elisabeth Jerichau Baumann har malet det værdifulde billede. Hun stammede oprindelig fra Polen, men familien flygtede til Tyskland. Hun fik sin uddannelse i Düsseldorf og tog ophold i Rom, et mekka for datidens kunstnere. Her mødte hun sin kommende mand billedhuggeren Jens Adolf Jerichau. De blev gift i 1846 og fik 9 børn. Det hindrede hende ikke i at foretage mange udenlandsrejser og opholde sig i længere perioder i bl.a. Rom. Hun var angiveligt den første europæiske kvinde, der fik lov at male fra haremmer i Tyrkiet og Ægypten.

Jagtmaleri - Elisabeth Jerichau Baumann

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj