Register
A password will be e-mailed to you.

At jagt er en del af vores danske historie kan få være i tvivl om. Et besøg på fx. Kronborg Slot vidner om mange malerier og gobeliner, hvor jagtscener og nedlagt vildt er det centrale i maleriet.

Medstifteren af Dansk Jagtforening 1884, Emil Holstein Rathlou, var stærkt engageret i lokalsamfundet og i Odder bys udvikling. Rathlousdal ligger ved Odder. Emil var medlem af bestyrelsen af Dansk Jagtforenikng 1884 fra 1892-1897, hvor han gjorde sig til talsmand for, at vildtet i et civiliseret land som Danmark burde være fredet i yngletiden.

Dansk Jagtforening 1884

Dansk Jagtforening fra 1884, Landsjagtforeningen af 1923 og Dansk Strandjagtforening fra 1940 opløste sig selv og dannede i 1992 Danmarks Jægerforbund. Formålet var at danske jægere skulle tale med én stemme og dermed opnå mere indflydelse.

Auktionhuset – Bruun Rasmussen – har netop nu et jagtmaleri portrætterende Emil Holstein Rathlou stående efter en jagt med hunde og nedlagt vildt til den nette vurdering af 200.000 – 250.000 kr.

Byd på maleriet

Kunsteren

Elisabeth Jerichau Baumann har malet det værdifulde billede. Hun stammede oprindelig fra Polen, men familien flygtede til Tyskland. Hun fik sin uddannelse i Düsseldorf og tog ophold i Rom, et mekka for datidens kunstnere. Her mødte hun sin kommende mand billedhuggeren Jens Adolf Jerichau. De blev gift i 1846 og fik 9 børn. Det hindrede hende ikke i at foretage mange udenlandsrejser og opholde sig i længere perioder i bl.a. Rom. Hun var angiveligt den første europæiske kvinde, der fik lov at male fra haremmer i Tyrkiet og Ægypten.

Jagtmaleri - Elisabeth Jerichau Baumann

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.