Register
A password will be e-mailed to you.

Ud af de 29 billeder der er indsendt til fotokonkurrencen om at vinde min jagtbog “7 days in Scotland“, har jeg her valgt de 3 der vinder og får et eksemplar hver.

Når jeg selv fotografere ligger jeg meget vægt på:

  • Lyset, som giver mine billeder den rigtige form med lys og skygge.
  • Komposition med det gyldne snit og vinkel på mit obdjekt – (oppefra, nedefra eller lige på) og om det skal være højformat eller tværformat.
  • Endelig er valget af det rigtig objektiv også vigtig- nogle gange er hvidvinkel det bedste og andre gange er en tele bedre.

Jeg begrunder her hvorfor jeg synes at de 3 billeder er gode, men giver også god konstruktiv kritik til hvad der kunne have gjort dem 110 % perfekte.

Vinder nr. 1. “Når lyset bryder frem

Jagt er jo meget mere end vildtet, hunde, gevær og jægeren – nemlig også den smukke dejlige natur vi er så priviligeret af at kunne nyde, som jo er fantastisk smuk på alle årstider og forskellige tider på døgnet , (som jeg også viser i jagtbogen)- det er her vist rigtig godt i en sprød morgen-version i modlys, som kun giver endnu mere form til billeder, end billeder i medlys.

Hvis billedet skulle have været 110% perfekt ville det være uden gevær-løb og så skulle billedet have været skudt i tværformat (altså bredere end højere) og komponeret med solen gennem træerne, en tredjedel inde i billedet (det gyldne snit), det ville have givet endnu mere rum og stemning. Godt skudt, tillykke.

Vinder nr. 2. “Gæs

Rigtig fint billede, gode farver og her fungere det rigtig godt med det flotte lave sidelys og fin fortættet mængde af gæs.

Hvis billedet skulle have været 110% perfekt ville det have været perfekt hvis horisont og mark ikke havde været 2 lige store flader bag gæssene (igen det gyldne snit) det havde man løst ved at gå ned i knæ og derved få mere himmel med og samtidig ville man have fået et lidt mere dramatisk udtryk ved at gæssene ville virke som om de var højere oppe end beskueren. Godt skudt, tillykke.

Vinder nr. 3. “Fasankok

Rigtig fint taget, rigtig god dybde med uskarpe grene i forgrund og baggrund – det øger dybden i billeder og gør at det der stilles skarpt på, fremstår stærkere. Fint sidelys.

Hvis billedet skulle have været 110% perfekt ville jeg have komponeret Kokken således at den står en tredjedel inde i billedet (det gyldne snit) og ikke i midten. Godt skudt, tillykke.

Rigtig god fornøjelse med bogen og knæk og bræk til alle.

Med Venlig Hilsen

Mikkel Adsbøl

mikkel

One Response

  1. Fiskeren

    Det er egentlig fint at få at vide hvad der kunne have gjort ens billede bedre . Når man endelig får taget fotoapperatet med på jagt er man(jeg) slem til bare at trykke på knappen. Næste gang vil jeg nok lige tænke en ekstra gang og huske det med den gyldne snit .

       Mvh. Fiskeren

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj