Register
A password will be e-mailed to you.

Moskusokser i Østgrønland

Moskusokser i Østgrønland

Moskusokser i Østgrønland. Okserne samler sig i en ring når de føler sig truet. Er der kalve i flokken står de voksne moskusokser foran kalvene og beskytter dem. Vi var ikke på jagt, men på arbejde i i denne fantastike og enestående østgrønlandske natur.

I begyndelsen af 60’erne overførte man 27 moskusokser fra Østgrønland til Sønder Strømfjord i Vestgrønland. Der havde aldrig levet moskusokser på vestkysten af Grønland, men området ved Sønder Strømfjord er ideelt til moskusokser.

På 30 år voksede moskusbestanden til knap 4.000 okser. Der drives i dag jagt på moskusokser i området for at holde bestanden nede og hovedparten af kvoterne går til lokale fangere og en mindre del til trofæjagt.
Der findes forskellige opskrifter på moskusokser.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj