Register
A password will be e-mailed to you.

Som jæger kan man have fornøjelsen at gå på jagt på en mark, og så se en flok fugle lette og flyve afsted. Det er en fantastisk flot oplevelse, om det så er fugle der må jages på eller ej.

Bramgåsen er en fugl, der er imponerende at se på, når den flyver i flok. Dette syn er dog blevet meget mere almindeligt i de senere år, da bestanden i Danmark er steget betragteligt, og nu er til langt mere skade end gavn for den danske natur, og de danske landmænd.

Undersøgelser viser, at det ikke kun er i Danmark, at man har problemet, både i Tyskland og Nederlandene er bestandene nu blevet så stor, at det har store økonomiske problemer for landmænd der.

Problemet er, at Bramgåsen er fredet, og må ikke jages, ej heller reguleres uden tilladelse. Fuglen spiser alt, hvad den kan komme i nærheden af. Græs og afgrøder, men også såsæd og spirer, og det gør voldsom skade på landmændenes marker og dermed deres levebrød.

Bramgåsen skal have plads i den danske natur, ligesom alle andre vilde dyr og fugle, men ikke i den overflod, som man har set de senere år. Normalt indføres der regulering på fredet vildt, hvis det er nødvendigt, men det er endnu ikke sket med Bramgåsen.

Problemet er ikke nyt, videoen herunder er optaget i Tyskland i december 2012, og viser Bramgæs der æder på en mark i Tyskland.

Bramgåsens kendetegn:

  • Har en størrelse på mellem 55 og 70 centimeter.
  • Vingefang på mellem 130 og 145 centimeter.
  • Den har hvidt ansigt og lys underside, der står i kontrast til sort bryst og hals.
  • Dens vinger og øvre bagparti er sølvgrå med sorte og hvide striber.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj