Register
A password will be e-mailed to you.

En vellykket jagt tager udgangspunkt i en enestående jagtekspertise, evnen til at tage korrekt sigte på få sekunder og et stort skyttetalent. Det betyder, at din teknik skal være instinktiv, eftersom det er en meget større udfordring af ramme et mål, der bevæger sig, end et, der står stille, og sikkerheden skal samtidig have første prioritet.

Som en hjælp til de udfordringer, jægere står overfor på drivjagt, har Swarovski udviklet en innovativ foranholds-app, som du nu kan downloade gratis i App Store og Google Play skriver Swarovski i en pressemeddelelse.

Drivjagt: en kompleks udfordring for jægere

Drivjagt er mange steder vokset støt i popularitet på grund af den voksende bestand af vildsvin. Det stiller også nye krav til jægerne og til sigteoptikken. Det skyldes, at drivjagt giver særlige udfordringer, som kræver omfattende planlægning før jagten og maksimal koncentration under jagten.

Pålidelig vurdering, hurtig reaktion: appen giver jægere mulighed for at øve sig i hurtigt og pålideligt at vurdere afstanden, målets fart og kuglens hastighed. Ved hjælp af app’en kan de udvikle deres evne til at bedømme foranhold i situationer, hvor målet er i bevægelse. Jægere vil kunne opnå teoretisk erfaring, og det vil hjælpe dem til at kunne deltage i drivjagter på en ansvarlig og sikker måde, så de i sidste ende får en mere vellykket jagtoplevelse og undgår fejlskud.

Funktioner i foranholds-app’en

App’en har to forskellige tilstande: demo- og træningstilstand.

I demotilstand kan brugerne frit vælge mellem alle variablerne, så de kan gennemgå specifikke jagtscenarier igen. Foranholdet vises automatisk i denne tilstand.

I træningstilstanden genererer programmet tilfældige talvariabler, så brugerne hele tiden skal forholde sig til nye scenarier, ligesom på en rigtig jagt. I denne tilstand skal brugerne selv vælge skudpositionen. Derefter skal brugerne kontrollere, om det var et brystskud, om de skal søge efter byttet, eller om skuddet var et fejlskud. En vildtstatistikfunktion vurderer samtlige stykker vildt og gemmer alt vildtet som en del af et overordnet statistiksæt. På den måde kan brugerne følge med i egne succesrater under træningen.

App’en har følgende tilgængelige variabler (i forskellige enheder): afstand, foranhold, kuglens hastighed og målets fart. De tilgængelige jagtterræn, man kan vælge mellem, er hugstmoden skov, eng og lysning. Ammunitionen kan enten indtastes manuelt eller udvælges i et foruddefineret udvalg (lav-, middel-, højhastighedspatron). De tilgængelige byttedyr, man kan vælge mellem, er krondyr og vildsvin i forskellige størrelser. Afstanden til byttet og byttets fart (i bevægelse, i løb, i hurtig bevægelse) kan også varieres. I træningstilstanden kan man desuden justere forstørrelsen mellem 1-6x samt valg af sigter (4- I, 4A-I, LD-I, CD-I).

Z6i: klart udsyn ved mål, der bevæger sig

Z6-riffelsigtet har bestået alle tests til UG i forbindelse med drivjagt. Siden det blev lanceret på markedet i 2007 har over 100.000 jægere over hele verden valgt at købe originalen med 6x zoom, som er særligt fremstillet til drivjagt. Det store synsfelt giver dig automatisk større sikkerhed, da det giver dig mulighed for hurtigt at sigte på målet. Ved store organiserede drivjagter er det tilfældigt, hvem der får tildelt hvilken position. Her viser Z6-riffelsigtet igen sin alsidighed. Uanset om du befinder dig i en tæt klynge træer med en skudafstand på 20 meter eller i et åbent område med en skudafstand på 100 meter, har du det optimale udstyr til formålet – til det altafgørende øjeblik!

CL Companion: hurtigere i sigte

CL Companion er det rette valg for jægeren, der leder efter en kompakt letvægtskikkert, som passer til drivjagt. Den er en beskeden makker, når du er på drivjagt, og er ikke i vejen, når du skyder. CL Companion-kikkertens kompakte letvægtsdesign betyder, at du hurtigt kan have den i hænderne. Den er ideel til at kigge på hjorte under drivjagt og til at få øje på de skjulte detaljer på gevirerne.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj