Register
A password will be e-mailed to you.

Så sent som for en måned siden, var der intet nyt om Den Danske Naturfond, som regeringen slog stort op sidste år. Men nu ser det ud til at Naturfonden bliver til virkelighed. Fonden bliver politisk uafhængig og selvejende med egen ny lov, der sendes i høring i dag. Fonden vil dog stadig være underlagt nogle forvaltningsmæssige principper, så der er gennemsigtighed omkring fondens aktiviteter.

Regeringen, VILLUM FONDEN og Aage V. Jensen Naturfond er gennem et unikt offentligt-privat samarbejde enige om rammerne for Naturfonden. Fonden skal arbejde for mere natur i Danmark, så alle danskere kan få flere naturoplevelser.

Naturfonden etableres som en privat erhvervsdrivende fond med en startkapital på 875 mio. kroner doneret af fondene og staten. Det er planen, at fonden skal rejse yderligere kapital fra virksomheder og private, så Den Danske Naturfond i løbet af kort tid kommer til at rumme over en milliard kroner.

Miljøministeren

Jeg har et stort ønske om, at Naturfonden bliver en folkekær fond, som mange vil have lyst til at støtte op om. Jeg håber, at både erhvervslivet, andre fonde og danskerne vil bidrage med små som store beløb. Den Danske Naturfond er en nyskabelse og en vigtig milepæl i kampen for Danmarks natur. Vi skal have mere og bedre natur i Danmark. Vores land er et af de mest intensivt dyrkede i verden, mange dyr og planter er truede, og det er kun gået tilbage for naturen. Med fonden får naturen en stor håndsrækning, så vi kan vende udviklingen for vores natur til gavn for alle danskere”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

VILLUM FONDEN

Hos VILLUM FONDEN er vi rigtig stolte af at være med til at stifte Den Danske Naturfond og dermed bidrage til at sikre, at naturen får et ekstra skub. En selvejende, uafhængig fond skabt i rummet mellem private og offentlige aktører, er et godt fundament for at sikre flere midler til naturen og et flot startskud til en langsigtet indsats og et bredt folkeligt engagement. Fonden er inspireret af Holland og England, hvor man længe har haft tilsvarende nationale naturfonde, der spiller en vigtig rolle for naturbeskyttelsen”, siger direktær for VILLUM FONDEN Lars Hansen.

Lovgrundlaget ventes at være på plads i år, så der kan blive udpeget en bestyrelse inden den 1. januar 2015. Staten vil finansiere det kommende sekretariat med ekstra 49 mio. kroner over de næste fire år.

Aage V. Jensen Naturfond

For Aage V. Jensen Naturfond er det en glædens dag. Vi har gennem årene haft et stort ønske om etablering af en uafhængig naturfond, som alle kan støtte op om og tage medejerskab til. Vi ser frem til de forbedringer af den danske natur, som fonden utvivlsomt vil opnå. Vi håber på bred opbakning fra de forskellige politiske partier, befolkningen, virksomheder og private fonde. Og så glæder vi os også over, at der med Naturfonden er etableret et rådgivende udvalg, hvor de grønne organisationer, landbrug og skovvæsenets organisationer, samt universiteterne kan bidrage til arbejdet“, siger Leif Skov, formand for Aage V. Jensen Naturfond.

Fakta om Den Danske Naturfond

Den Danske Naturfond opbygger igennem en periode på fire år (2015-2018) en startkapital på 875 mio. kroner. Regeringen har aftalt med Venstre og Det Konservative Folkeparti, at staten kommer med 500 mio. kroner, VILLUM FONDEN bidrager med 250 mio. kroner og Aage V. Jensen Naturfond med 125 mio. kroner.

Læs Lovforslaget

Kilde: Miljøministeriet

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj