Register
A password will be e-mailed to you.

Billedet er lånt fra Mette Frederiksens Facebook side. Budskabet er lidt paradoksalt set i forhold til knivloven…

Åbent brev til justitsminister Mette Frederiksen.

Jeg regner med at du følger med i pressen og ved, at der nu er faldet to domme i lands(u)retten, hvor sportsbutikkerne er blevet tildelt mega-bøder. For at sælge foldeknive, der hidtil havde været 100% legale. Vi taler om bøder på og omkring kr. 100.000 – plus sagsomkostninger. I næste uge falder der endnu en (uretfærdig) dom?

Denne lov er noget makværk

Jeg ved godt, at det ikke var dig og din regering, der indførte den i første omgang. Men I lavede ændringerne i 2012. I mellemtiden har der været mange saglige indsigelser, men du og dine embedsmænd valgte ikke at lytte. I har, siden første uretfærdige dom, haft masser af tid til endnu engang at kigge på den famøse lov – eller i det mindste få udsendt et cirkulære om en ny fortolkning. Og så ellers få stillet kommende retssager i bero, til dette er sket.

HVORFOR HAR DU IKKE FORETAGET DIG NOGET?

Kan det virkelig være rigtigt at flere hundrede tusinde danskere nu er gjort kriminelle? Inkl. spejdere, jægere, lystfiskere, erhvervsfiskere, svampesamlere etc. etc. Plus landmænd og tjenere og håndværkere, der bruger en foldekniv i deres daglige arbejde. Skal de også have en bøde for at passe deres job? Hvis man afleverer de nu “ulovlige” foldeknive til politiet, vil der blive optaget rapport, og jægerne har chancen for at miste deres jagttegn. Men det er også ulovligt at beholde dem. Skal knivene kastes i havet? Skal de graves ned? Folk er fanget mellem ” a rock and a hard place”. Mange af knivene er gaver eller arvestykker. Vi taler altså ikke bare om penge. De mennesker, der har en fuldt lovlig, antik våbensamling eller handler med våben, kan til enhver tid få besøg af politiet. Det har de skrevet under på. Nogle af disse er begyndt at destruere deres foldeknive med en vinkelsliber og aflevere stumperne på genbrugspladserne. Alt dette er ikke et retssamfund værdigt! GØR NOGET!

Turismen rammes

Det vil også ramme turismen på pungen. Hollandske og tyske lystfiskere styrter til DK. De lægger flere hundrede millioner kroner i landet for at fange et par fisk. Skal de også have bøder for at have en foldekniv med hjemmefra? De kan umuligt gætte sig til denne sindsyge lov, som politiet er sat til at administrere. Bare vent til en udenlandsk lystfisker får en bøde og konfiskeret sin kniv og måske grej – og det rapporteres i den udenlandske presse. Det samme gælder for fasanjægerne, der kommer senere på året.

Bøde til dig og dine embedsmænd

Hvis der er nogen, der fortjener en bøde, så er det dig og dine embedsmænd. Har I ingen samvittighed? Har I ikke skam i livet? Hvad med at starte med en STOR undskyldning til alle, der har en foldekniv? Og så ellers gøre alt for at de nu dømte ikke skal betale de store bøder. Der tales nu i jægerkredse om, at starte en indsamling for at hjælpe dem. Du burde være den første til at spytte i bøssen. Men er det ikke en falliterklæring?
Som udenlandsdansker har jeg ikke den store interesse i, hvilke politiske partier, der danner regering. Dette indlæg/brev er ikke en opfordring til at stemme på det ene eller andet parti. Men ved det kommende valg synes jeg ikke, du fortjener det samme antal personlige stemmer, som du fik i sidste runde.
(Omkring 60.000 jægere/vælgere vil være i stand til at se dette indlæg. Jeg beklager det blev lidt langt.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj