Register
A password will be e-mailed to you.

Baggrunden for messen

Min interesse for fiskeri og natur startede allerede som dreng, og jeg har i mange år fisket en del med stang så tit jeg kunne komme afsted. For ca. 7-8 år siden, tog jeg så jagttegn, og mine fridage blev i stigende grad overtaget af denne hobby, som jeg dyrker med en flok gæve gutter fra min omgangskreds. For ca. 4-5 år siden, blev jeg så introduceret for undervandsjagt, da en super dygtig undervandsjæger tog min bror og mig med ud på et par natdyk. Jeg var hooked, som man siger.

Jeg har i lang tid læst og skrevet en del på diverse fora på nettet, og har bemærket, at mange jægere, fiskere og undervandsjægere er meget ultimative omkring holdningerne til deres sport. Mange diskussioner bliver hurtigt presset ud i sort og hvidt, rigtigt og forkert” eller etisk eller uetisk.

Jeg har ikke noget imod, at diskutere etik, moral, regler, metoder osv. – Faktisk så elsker jeg at tale om det – Men jeg bryder mig ikke om, når en gruppe udpeger en anden gruppe som “forkert på den”.

Derfor har jeg i en række indlæg, opfordret til, at man griber i egen barm, og aktivt gør noget for, at pleje forholdet mellem de forskellige naturbrugere i Danmark. Og da jeg mener, at man skal “praktisere hvad man prædiker”, satte jeg mig for, at skabe en event, der kunne bygge bro mellem os, i stedet for at grave grøfter.

Dykkerklubben i Fredericia

Tidligere i år, deltog jeg til et åbent klubmøde i dykkerklubben i Fredericia, hvor Søren Forsberg og Michael Krustrup Behrens, to legendariske undervandsjægere, var indbudt som talere. Det gav mig senere ideen til Outdoor Storytellers Event, dog med den drejning, også at indbyde en jæger og fisker som taler. For jeg tænkte, hvad har vi naturbrugere til fælles? En forkærlighed for, og ofte en evne til at levere, den gode fortælling. At lystfiskere er berygtede for at overdrive, burde de nok ikke have patent på. For inden for jagt og undervandsjagt, skal man heller ikke ødelægge en god historie med fakta 😉

Naturefterskoler

Yderligere besluttede jeg mig også for, at forsøge at målrette eventen mod unge mennesker, da jeg i kraft af mit job som lærer, alt for tit møder elever, der virker fremmedgjorte for naturen. Derfor har jeg også inviteret ca. 25 forskellige naturefterskoler fra hele landet til at deltage gratis, med så mange elever som de har lyst til. Jeg kan med glæde konstatere, at det ser ud til, at mange takker ja til tilbuddet.

Økonomi

Økonomien i projektet, så er ambitionen ikke, at det skulle blive en lukrativ forretning for mig. Men jeg har dog alligevel sat en pris på billetten, så jeg forhåbentligt kan lægge penge til side til næste års Outdoor Storytellers 2015. Jeg har faktisk mange flere ideer i støbeskeen, til udvidelser af arrangementet, som jeg har udeladt i første omgang. Mit håb er, at Outdoor Storytellers kunne blive eventen, som kunne trække de største stjerner fra outdoor historiefortæller miljøet til Danmark, så andre, unge som gamle, kan blive “hooked” ligesom jeg blev 🙂

Outdoor Storytellers Event

Det bliver tre foredrag med de bedste historier, fortalt af tre spændende og verdenskendte fortællere, der er eksperter fra hver deres område indenfor jagt, fiskeri og undervandsjagt.

  • Undervandsjæger Lamberto Azzi
  • Fiskeren Leonard Muys, kendt fra bl.a. DK4
  • Jægeren Max Hunt

I de indlagte pauser, er der også mulighed for at tale med passionerede eksperter, der stiller op med messestande med det nyeste grej, gear, beklædning og masser af røverhistorier.

I VUC Kulturcaféen kan der købes vand, øl og diverse snacks og outdoor-sandwich leveret i samarbejde med Slagter Vollstedt (siden 1862) – Haderslev.

Adresse

Det foregår i VUC Syd lørdag den 25. oktober på adressen Chr. X’s Vej 39, 6100 Haderslev.

Eventen er tænkt som et non-profit arrangement, hvorfor billetprisen er sat til 50 kr. for voksne og 40 kr. for børn under 16. år. Billetten kan købes på billetto.dk

Læs evt. mere på Facebook.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj