Register
A password will be e-mailed to you.

Jagt på Grønland langs med drivisen

Jeg var i syd Grønland ved Julianehåb (Qaqortoq) i forbindelse med mit arbejde, hvor jeg hel tilfældigt fik muligheden for sæljagt. Stor issen driver rundt om sydspidsen af Grønland fra østkysten og med den følger en masse sæler. Stor issen var netop kommet til Julianehåb samme morgen som vi sejlede ud.
Sidst på dagen da arbejdet var udført og på vores vej tilbage havde stor issen trukket sig længere ind i fjorden og de lokale havde mange gange over radioen fortalt om sælerne langs kanten af issen. Så hvorfor ikke benytte tiden på vej hjem til sæljagt.

jagtfilmen ser vi en sæl i vandet samt jægeren der er klar med riflen (kaliber 22 magnum). Bemærk pibelyden fra jægeren, som har til hensigt at gøre sælen nysgerrig, så den stikker hovedet op og kigger. Dette giver de bedste skud muligheder. Det kræver en utrolig hurtig reaktion og ofte er der kun få sekunder til rådighed for at afgive et skyd til sælen. Jægeren sigter efter nakken på sælen, som er utrolig blød og dræber sælen øjeblikkeligt. Vi fik ikke skudt nogen sæler men det var en stor oplevelse.

I horisonten ses drivissen, der nærmest fremstår som en hvid mur.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj