Register
A password will be e-mailed to you.

Jagt på Grønland langs med drivisen

Jeg var i syd Grønland ved Julianehåb (Qaqortoq) i forbindelse med mit arbejde, hvor jeg hel tilfældigt fik muligheden for sæljagt. Stor issen driver rundt om sydspidsen af Grønland fra østkysten og med den følger en masse sæler. Stor issen var netop kommet til Julianehåb samme morgen som vi sejlede ud.
Sidst på dagen da arbejdet var udført og på vores vej tilbage havde stor issen trukket sig længere ind i fjorden og de lokale havde mange gange over radioen fortalt om sælerne langs kanten af issen. Så hvorfor ikke benytte tiden på vej hjem til sæljagt.

jagtfilmen ser vi en sæl i vandet samt jægeren der er klar med riflen (kaliber 22 magnum). Bemærk pibelyden fra jægeren, som har til hensigt at gøre sælen nysgerrig, så den stikker hovedet op og kigger. Dette giver de bedste skud muligheder. Det kræver en utrolig hurtig reaktion og ofte er der kun få sekunder til rådighed for at afgive et skyd til sælen. Jægeren sigter efter nakken på sælen, som er utrolig blød og dræber sælen øjeblikkeligt. Vi fik ikke skudt nogen sæler men det var en stor oplevelse.

I horisonten ses drivissen, der nærmest fremstår som en hvid mur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.