Register
A password will be e-mailed to you.

Selvdøde ræve i Jylland

Hører man til dem, som er med på Facebook og kikker under gruppen ” Alle os som går på jagt” er der flere og flere opslag, som handler om flere fund af døde ræve i Jylland. Flere har fundet døde ræve, bare liggende og tilsyneladende ser de ud til at være i god foder stand. Et sted blev der fundet 5 liggende ikke langt fra graven, nogen af dem er indsendt til undersøgelse.

Hvalpesyge

Enkelte individer, som der er indsendt, er blevet testet positiv for hvalpesyge. Hvalpesygen hærger samtidig i jydske besætninger af mink. Hvalpe sygen er meget almindelig blandt mink. Øjenflåd, næseflåd og skorper ved snude og øjne, er meget almindelige symptomer. Rovdyrene kan sprede smitten, selv raske individer kan være smitte bærer. Hvalpesygen kan også angribe hunde, som regel unghunde men også ældre hunde kan angribes. Normalt virker vaccinen som vi giver vores hunde effektivt og hvalpesygen smitter ikke til mennesker.

Kontroller hundevaccination

Der findes ingen behandling for dyr smittet med hvalpesygevirus og langt de fleste vil dø. Derfor er det en rigtig god ide at kontrollere om ens jagthund er vaccineret mod hundesyge.
Hvalpesyge går også under navnet sælpest, hvis sæler smittes og hundesyge, hvis hunde smittes. 

Nedgang i rævebestanden

Der er enighed om, blandt mange jydske jægere, at der er set væsentlig færre ræve i denne vinter end man plejer. Der ventes med spænding på resultaterne, af de sidste indsendte ræve. Først her vil man få vished om det skulle være hvalpesygen, som er årsag til dødeligheden blandt de vilde ræve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj