Register
A password will be e-mailed to you.
Første ulv i 200 år

Ulven var afmagret og døde, som følge af en betændelsestumor. Foto: DTU Veterinærinstituttet/Mette Buck Jensen

I dag blev der skrevet et nyt kapital til Danmarks historien! Det blev nemlig konstateret, at det dyr som blev fundet dødt den 16. november 2012 i Hanstholm Vildtreservat i Thy var en ulv (Canis lupus).

Det er den første ulv i 199 år, at vi med sikkerhed har observeret en ulv i Danmark.

Der er benyttet en ny metode, som bygger på informationer fra mange tusind gener fra hunderacer (en såkaldt hunde_SNP-chip) og DNA-materiale fra hybrider af hunde og ulve, tyske og polske ulve samt italienske hunde. Hele dette datamateriale ligger til grund for, at seniorforsker Liselotte Wesley Andersen fra Aarhus Universitet kan konkludere at der er tale om en tysk ulv.

Det har selvfølgelig været tidskrævende at få hunde SNP-chippen hjem fra USA og få indsamlet det genetiske materiale fra ulve, hunde og krydsninger af ulve og hunde, som var nødvendigt for at nå frem til et præcist resultat. Samtidig har vi anvendt en ny metode, hvor der analyseres på en meget høj opløselighed af de enkelte racers og arters arvemasse, deres genomer, hvilket giver et klart og præcist resultat. Metoden har betydet, at vi kan sige, at der er tale om ulv fra den tyske ulvestamme” siger Liselotte Wesley Andersen.

Ulven døde ifølge obduktionsrapporten af en betændelsestumor, som til sidst blev så stor, at den kvalte ulven. Inden da havde den i en længere periode ikke kunne indtage føde. Se alle billeder fra ulve obduktionen.

Skelettet fra ulven bliver overdraget til Statens Naturhistoriske Museum i København.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

4 Responses

 1. OleK

  Jeg syntes meget talte for at det var en ulv, men havde svært ved at forestille mig den kan vandre helen vejen op gennem Jylland uden at blive set. Men naturen er lunefuld og spændende.

  Børn kommer altid med nogle gode 🙂 I har nok læst for meget Store stygge ulv 🙂

  Knæk og bræk

  Svar
 2. J.A.Jensen

  Jeg syntes også at meget talte for at det var en ulv eller hybrid, men er overrasket over at den selv er vandret helt fra tyskland… Det er spændende og facinerende.

  Min datter på 7 år er dog lidt "bekymret" for om ulvene også vil krydse broen over til os på sjælland (haha)

  Svar
 3. 2kroner

  Har nu hele tiden troet på det var en Ulv

  prøv at se de lange tænder og den lange smalle snude.

  Men helt fantastisk den kan nå så langt op

  uden der er nogen som har set den,men måske man bare har troet det var

  løs hund

  Svar
 4. Arne Kjeldsen

  Jeg havde faktisk ikke i min vildeste fantasi forstillet mig at det var en ulv. Har hele sværget til at der var tale om en hund. Men jeg må tage mine ord i mig igen og blot konstatere at naturen er forunderlig og overraskende. Heldigvis for det.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj