Register
A password will be e-mailed to you.

”Plant for vildtet” er en tilskudsordning fra Naturstyrelsen, der giver tilskud til plantning af træer og buske til gavn for vilde dyr i det åbne land.

I det nuværende regelsæt gives der tilskud til 39 forskellige plantearter, og hele listen kan du se ved at hente ansøgningsskemaet, som kan downloades ved at klikke på dette link.

Der er ansøgningsfrist to gange om året. For tilskud til forårsplantning, så skal Naturstyrelsen have ansøgningen senest den 31. oktober, hvorimod hvis man søger tilskud til efterårsplantning, så er ansøgningsfristen senest den 30. april.

Naturstyrelsen giver tilskud på 75% af planteprisen, beløbet er dog skattepligtigt, og vil blive indberettet til Skat.

Der gives heller ikke tilskud til alle, det er afhængigt af, hvor mange ansøgere der er i hver runde, hvis der er for mange, forbeholder Naturstyrelsen sig ret til, at gøre tilskuddet lavere, så flest mulige for nytte af det, men det kan først oplyses efter alle ansøgningerne er indsendt og åbnet.

Naturstyrelsen stiller store krav til de planter, der må bruges, både genetisk og den fysiske kvalitet. Som minimum skal planten klare Dansk Planteskoleejerforenings Plantestandard.

Alle planter skal være rodskårne, og alle planter undtaget bøg, ask, eg og skovfyr, bliver klippet tilbage til 60 cm, så top og rod forholdet er optimalt på planten.

Nyttige links:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.