Register
A password will be e-mailed to you.

Strandjægerskydning blev afholdt for første gang hos Køge-Herfølge Jagtforening d. 28. maj 2011.

Her var der mulighed for at få talt med erfarne strandjægere samt at få gode råd om, hvordan du kommer i gang med strand- og havjagt, herunder nødvendigt jagtudstyr og grej samt høre mere om de muligheder der allerede eksisterer for at låne pramme og motorbåde.

Køge-Herfølge Jagtforening stillede område og skydebane til rådighed og det var her skydningen (strandjægersporting), Strandjæger quiz med 13 spørgsmål om alt lige fra bådtyper til jagttider og vildtkendskab, fremvisning af pramme og motorbåde samt udstilling og salg af varer fra lokale firmaer foregik.
Lokale firmaer var repræsenteret og her kan nævnes, Aktiv fritid, DKWAI, Rygeovn.dk, LH Marine og Købmandgårdens hundefoder, som delte smagsprøver ud til alle jagthunde.

Der var udstillet mange forskellige både og pramme til strand- og havjagt og deltagerne kunne bl.a. se modeller som Mopa Patrol, Mopa Sprint, Mopa Senior, Mopa 2, Barracuda, KH Jagtpram, Kojak (Variant), Guldborg, Jafi og Finjac.

I løbet af dagen kom der i alt ca. 80 deltagere (ca. halvdelen var besøgende udefra og den anden halvdel fra jagtforeningen) og arrangørerne var godt tilfredse, men håber selvfølgelig på flere besøgende til næste år fortæller Frank Thorsen og Martin Møller, som er mændene bag arrangementet.

Her kan du se lidt billeder af skydepramme og både, som var udstillet på dagen.

Strandjægersporting

Strandjægersporting var en lettere modificeret udgave af compact sporting.
Sportingbanen bestod af 5 standpladser. Én standplads i Mopa havjagtbåd, tre standpladser i skydepramme placeret ovenpå halvfyldte slanger, som gav effekt af at være på vandet samt én standplads med skydning fra skjul.

Der blev skudt til i alt 25 duer fra 5 forskellige kastemaskiner, hvor duerne kom som kanin, flade duer, almindelige duer og duer skudt lodret op i luften. Der var fri geværføring for alle deltagerne.

Det var oplyst ved alle standpladserne, hvilken rækkefølge duerne kom i. Skydningen foregik i en rigtig god orden og der kom lidt eder og forbandelser når prammen vuggede lige i skudøjeblikket

Øverst kan du se, hvordan strandjægersporting foregik. Skydningen blev vundet af Carsten Søvang med 24 ud af 25 duer.

Strandjæger quiz

Der var 4 vindere og ved lodtrækning vandt Torben Raunstrup en pose lokkeænder som var sponseret af Aktiv fritid Køge.

Sidste del af strandjægerdagen

Der var ca. 19 deltagere til vores fremvisning og afprøvning af både og der blev sejlet i Mopa 2 samt senior.. Til spisningen var der 14 deltagere og de gik til til den med helstegt svinekam og diverse tilbehør. Det var godt at vi havde sat kødmængden pr. person op med det dobbelte.

Vi ser frem til en ny strandjægerdag på Sjælland i 2012 og arrangørerne er allerede i gang med de indledende øvelser/evaluering til næste års strandjægerdag for med de tilbagemeldinger der er kommet, er vi villige til at gentage arrangementet, siger Frank Thorsen.

One Response

 1. Emil Frederiksen

  Jeg vil gerne takke arrangørerne for denne gode dag og det mægtig gode initiativ en Sjællandsk Strandjægerdag er.

  Håber at det kan gentages til næste år med endnu flere deltagere.

  Knæk og Bræk

  Emil

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.