Register
A password will be e-mailed to you.

Min buk fra november 2010 ulige eller “lige” seksender…???

Ulig eller lige seksender

Kammeraterne og jeg har talt om, hvornår det hedder en seksender, jeg kaldte bukken på billedet en seksender, men der er flere der mener at sprosserne skal være mindst en cm lange før de tælles med, så han er nu “degraderet” til ulige seksender… Det har ingen betydning for mig rent trofæ og oplevelsesmæssigt hvad han kaldes, men det kunne være sjovt at høre hvad andre mener, så har i et bud vil jeg meget gerne høre det.

knæk og bræk.

10 Responses

 1. J.A.Jensen

  Tak. Jeg har ikke kunne prøve den med jagthornet endnu da jeg ikke er så heldig at eje sådan et, men jeg tvivler på at sådan en rem kan hænge fast, ringen hænger til gengæld fint på.

  Knæk og bræk.

  Svar
 2. Humle

  Jeg mener det er Vielses/nøglering til råvildt og mindre hjorte og Jagthorn til størrer hjortearter.

  Dette skulle efter, hvad jeg har erfaret kun gælde, hvis selve stangen holdes lodret og altså ikke når opsatsen hænger på væggen, da det giver større hældning.

  Ud fra dit billede ville jeg også kalde det en seksender og dermed give dig håneretten

  Svar
 3. Nikolaj Brandt

  Hej Jensen,

  Jeg har forespurgt hos en af mine jagtkammerater, hvis gamle mentor var forfatteren af flere jagtbøger Aage Weitemeyer og hans udlægning af en sprosse var, at hvis man med trofæet i lodret stilling kunne hænge et jagthorn i remmen på sprossen, så var det en sprosse som talte med, (det var dengang der altid var een eller flere hornblæsere med på jagterne).

  Det er svært at vurdere ud fra billedet, om der kan hænge et jagthorn, men det må komme ud på en prøve.

  Knæk og bræk.

  Svar
 4. J.A.Jensen

  Tak skal i have, den med ringen virker også… Så det er vidst tid til "LIDT MOBBERI" af kammeraterne, da alt jo nu taler for at jeg havde ret fra start 😀

  knæk og bræk.

  Svar
 5. Morten Nielsen

   

  Jeg har spurgt den gamle og han mener at det tæller som en sprosse på råvildt, når der kan hænge en vielsesring. Han mener godt der kan hænge en ring på din buk, så vurderingen herfra er en lige seksender
   
  Ved kronvildt skal der kunne hænge et jagthorn.
  Svar
 6. Arne Kjeldsen

  Vi har altid antaget, at det er en "lige" seksender, når en nøglering kan blive hængende på sprossen, når opsatsen er ophængt på væggen/bagplade eller lignende.

  Det er lidt svært at vurdere om det er muligt ud fra billedet, men du kan jo prøve. 

  Svar
 7. nicklas.jarndorf

  Hvis du tager din pegefinger og har opsatsen til at være lodret, så hvis du tager din pegefinger ned over den, og hvis den bliver "hængende" din pegefinger på enden, så er det en seksender, men hvis du ikke kan lade din pegefinger blive "hængede" og hvor din finger bare glider ned af så det en ulige seksender.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj