Register
A password will be e-mailed to you.

For bare 10 år siden var der ikke særlig mange kikkerter blandt danske riffeljægere med ballistisk tårn, eller kuglebanekompensator. I dag er situationen en anden. Mange jægere foretrækker at kunne sigte lige på sit mål frem for at sjusse sig til, hvor meget der skal sigtes over målet, når skuddet er længere end indskydningsafstanden.

I denne film er vi taget på skydebanen med Kristian Petersen fra Våbensmeden.dk. Jeg skal indskyde mine nye Schultz & Larsen Victory 300 W Mag riffel med sigtekikkert fra Zeiss, model Vicotory V8 1,8-14 x 50.

Når riflen er indskudt med den valgte ammunition og afstand – i dette tilfælde på 100 meter – så skal ASV tårnet nulstilles korrekt. Den rigtige ring skal vælges. Ved at sammenligne ballistikken på Winchester Power Max Bonded 150 grain i kaliber 300 W Mag med den medfølgende tabel til sigtekikkerten, fandt vi frem til at det passede med ring nummer 004. Herefter er det blot at samle det ballistiske tårn igen med den rigtige ring. Og så selvfølgelig afsted på 200 og 300 meter banerne for at se om der er overensstemmelse.

Fremover skal ASV tårnet blot indstilles til den givne skudafstand, og der kan sigtes lige på målet. Det er ikke længere nødvendigt at sjusse sig til højden der skal sigtes over målet.

I filmen indskyder vi en Zeiss V8 Victory sigtekikkert, men i princippet er det en tilsvarende fremgangsmåde, som skal benyttes ved andre mærker og modeller af sigtekikkerter med ballistiske tårn.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj