Register
A password will be e-mailed to you.

Hovedret 4 personer:

Ingredienser:

  • 2 stk. Grårænder
  • 2 æbler
  • 2 rosmarinkviste
  • Salt og Peber
  • Smør til stegning
  • 1½ dl vildbouillion

Bagte blommer:

  • 7 hele blå eller røde blommer
  • 4 spsk. flydende blomsterhonning
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Frisk, finthakket rosmarin

Jordskokpuré:

  • 400 g. jordskokker
  • 1½ dl. Madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • 2 kviste Timian
  • 2 spsk. Stegesky fra ænderne
  • 4 skiver seranoskinke

Tilbehør:

  • Kartofler feks. Kartoffelbåde vendt i olivenolie og drysset med salt og bagt i ovnen ved 200 grader til sprøde.

Fremgangsmåde:

Rens og skyl gråænderne og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Krydr godt med salt og friskværnet peber udvendigt og indvendigt. Fyld æble i tern og en rosmarinkvist i hver and. Luk evt. med en lille kødnål eller et par sting hvis du kan lide at lege kirurg 🙂

Smelt smørret i en god stegegryde med låg og brun ænderne heri. Tilsæt 1½ dl. Vildtbouillon og lad dem simre under låg i ca. 45 min. Mærk efter om både bryst og lår er møre. Hvis Lårene ikke er helt med, så skær dem af og lad simre videre. Lad imens Brystkødet hvile dækket af folie og et rent klæde.

Halver blommerne og fjern sten. placer med skærefladen opad på en plade med bagepapir og dryp blommerne med en blanding af honning, olivenolie og Rosmarin. Bag ved 200 grader til de er møre.

Skræl jordskokker og kog dem møre i letsaltet vand ca. 15-20 min. Hæld vandet fra og lad dem dryppe lidt af. Varm imens fløden i en lille gryde. Blend jordskokker, fløde og timian til en jævn masse. Smag til med salt og peber samt lidt stegesky fra ænderne.

Steg 4 skiver Serano skinke på en tør pande til de er sprøde og lad dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kram den i mindre stykker som kan drysse over jordskokkepuréen ved servering.

Tilbered nogle kartoffelbåde eller lignende.

Ved servering: An(d)ret  brystkødet skåret i skrå skiver på tallerkenen og placer blommer og jordskokkepuré dekorativt omkring. Drys med sprødstegt seranoskinke og evt. lidt persille og server kartofler hertil. garnér gerne med lidt af den flot røde, let karameliserede saft fra blommerne, det smager herligt på andebrystet.

Foto og opskrift : Sara Bodekær Clausen: http://sarasmadunivers.blogspot.dk/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj