Register
A password will be e-mailed to you.

Ingredienser (hovedret til 4 personer)

  • 2 fasaner
  • 1 øl (33cl) jeg brugte en porsebock fra Thisted Bryghus
  • 2 løg
  • 1 stængel bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 140gr røget bacon
  • 200gr grønne puy linser
  • 2 skalotteløg
  • 5dl hønsefond
  • 12 små gulerødder
  • Honning
  • Purløg
  • Hvedemel og smør til opbagning

Fremgangsmåde

Fasanerne skylles og tørres af – gnides med salt og peber indvendigt og udvendigt. Baconen ristes godt i en gryde og fasanerne brunes af bagefter sammen med løgene og selleri skåret i grove tern.

Når det hele er brunet godt, hældes det i en lerstegeso eller forbliver i stegegryden(hvis den kan tåle at komme i ovnen), og øllen hældes ved sammen med laurbærbladene og hvidløgsfeddene som har fået et dask med en kniv.

Det hele hygger sig i ovnen ved 160gr i ca. 45-60min. Mærk ved låret om kødet er mørt. Gem væden fra stegesoen/gryden til sauce.

Imens koges linserne med finthakket skalotteløg i hønsefonden til de er møre.

Gulerødderne steges i smør på en pande til de er al-dente. Derefter hældes lidt flydende blomsterhonning over og gulerødderne vendes i smør/honning-blandingen så det er godt dækket.

Anret med et godt drys purløg og en opbagt sauce lavet på væden fra stegegryden.

Se også: Fasansylte med knækbrød og gremolata

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj