Register
A password will be e-mailed to you.
Kvindelig jæger Foto  Wisconsin Department of Natural Resources

Der er nu mere end 10.000 kvindelige jægere i Danmark. Foto Wisconsin Department of Natural Resources, Flickr.

Antallet af jagttegnsløsere i sæsonen 2012/13 var 174.226 mod 171.972 sidste år en stigning på ca. 1%. 10.076 var kvindelige jagttegnsløsere, svarende til 5,8 %. Sidste år løste 9.603 kvinder jagttegn. Jagtsæsonen 2012/2013 er således den med det højeste antal kvinder, der har løst jagttegn i en enkelt sæson siden 1973, hvor antallet blev opgjort særskilt for førstegang.

Der er igen i år stor forskel i vildtudbyttet for hhv. mænd og kvinder. 59,9% af mændene fik mindst ét stykke vildt med hjem mens det samme tal for kvinderne var 29,9%. I gennemsnit fik mændene 26,7 stykker vildt med hjem, mens kvinderne fik 10,9 stykker vildt.

Læs også: Rekord mange kvindelige jægere

Utilfredsstillende indberetning

67,8 % af jægerne indberettede vildtudbytte, eller næsten hver tredje jæger manglende at indberette. Sidste år indberette 68,7 %, altså der er tale om et lille fald.
Det må og skal vi gøre bedre!

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj