Register
A password will be e-mailed to you.

I dag er det den 1. juli 2014. Udover at rygning på DSB perroner forbydes og politiet kan konfiskere bilen første gang spritbilister stoppes, så er det også dagen, hvor 142 års Danmarks historie slutter. Det er samtidig dagen, hvor vildtet stilles ringere end 30. juni 2014.

Det er ”Balder sagen” fra 2012 som fik den daværende fødevareminister Mette Gjerskov til at bebude en revision af loven. I dag træder denne revision af ”Lov om mark- og vejfred” og ”Hundeloven” i kraft. Det betyder i praksis at al lovgivning vedrørende hunde samles et sted, i hundeloven samt at det ikke længere er tilladt at ombringe strejfende hunde.
Denne præventive lovhjemmel er helt tilbage fra 1872.

Politikerne har – som så mange andre gange – ladet medierne og potentielle stemmer bestemme udfaldet af en lovændring. Denne gang er det så vildtet det går udover.

Nu er det op til ordensmagten at hente strejfende hunde og hundeejeren kan straffes med en bøde på 2.000 kr. såfremt hunden gentagende gange strejfer rundt på andres jorde. Jeg vil mene politiet havde andre og vigtigere samfundsopgaver at tage sig til.

Vi har tidligere kørt en afstemning her på siden, og holdningen var den gang klar. Det er ok, at skyde strejfende hunde. Se hele afstemningen her.

Har du informationer om skambidt vildt forårsaget af strejfende hunde? Eller kendskab til at politiet ikke reagerer på en anmeldelse vedrærende strejfende hunde, så hører vi gerne fra dig.

Skriv enten en kommentar herunder eller send os en mail på “info@jaegernesmagasin.dk”

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj