Register
A password will be e-mailed to you.

Der er gode nyheder til de jægere, som ejer en kaliber .17 HMR (Hornady Magnum Rimfire).

Kort før jul blev kravene til anslagsenergi i ”Bekendtgørelse om våben og ammunition, der må anvendes til jagt m.v.” sænket fra mindst 200 Joule til mindst 175 Joule målt 100 meter fra mundingen (E100).

Dette betyder at .17 HMR nu er lovlig til jagt på ræv, mårhund, vaskebjørn, hare, sumpbæver, gæs, fiskehejre, skarv og sort svane.

Husk dog at kontrollere din ammunition inden du går på jagt, da de lettere patroner i .17 HMR med 16 grain (~1 gram) kuglevægt ikke opfylder mindste kravet til 175 Joule.

Populær randtændingskaliber

.17 HMR er populær blandt jægere pga. sine jagtlige egenskaber med fladere kuglebane, god præcision, reduceret afdrift samt ekspanderende projektiler.

Kaliberen .17 HMR måler 4,3 mm.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj