Register
A password will be e-mailed to you.

Hvor tit har du ikke stået på skydebanen og konkluderet skuddet var for langt bagved, under eller over lerduen? Vurderingen beror på intuition og mavefornemmelse, men Winchester har netop lanceret en ny flugtskydningspatron, som gør det muligt at se skudbane for haglsværmen.

Patronen hedder AA TrAAcker og hemmeligheden er en synlig haglskål som foldes ud i luften og dermed bliver synlig. Haglskålen forbliver centreret i haglsværmen og for at bevarer denne position, spinder haglskålen med ca. 4 gram hagl, som forbliver i skålen og skaber stabilitet. Haglskålen leveres i to farver – orange når der skydes i overskyet vejr og sort når skydes mod lys baggrund, som fx ved sne – dermed er der mulighed for at se skuddet uanset årstid.

Specificationer for AA TrAAcker

Kaliber Haglmængde Haglstørrelse Udgangshastighed
12/70 32 gram 7 381 m/s
12/70 32 gram 8 349 m/s

Da ca. 4 gram hagl forbliver i skålen, burde patronen være lovlig på danske skydebaner, da det reelt er ca. 28 gram hagl som skydes af sted. Om haglmængden vil blive tolket sådan, eller Winchester skal producere en speciel patron til det danske marked, vides endnu ikke.

Winchester’s præsentationsvideo af AA TrAAcker flugtskydningspatronen

Patronen kommer på markedet i løbet af 2013. Hvornår vi ser patronen på det danske marked og til hvilket pris, er endnu ikke oplyst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.