Register
A password will be e-mailed to you.

Hvor tit har du ikke stået på skydebanen og konkluderet skuddet var for langt bagved, under eller over lerduen? Vurderingen beror på intuition og mavefornemmelse, men Winchester har netop lanceret en ny flugtskydningspatron, som gør det muligt at se skudbane for haglsværmen.

Patronen hedder AA TrAAcker og hemmeligheden er en synlig haglskål som foldes ud i luften og dermed bliver synlig. Haglskålen forbliver centreret i haglsværmen og for at bevarer denne position, spinder haglskålen med ca. 4 gram hagl, som forbliver i skålen og skaber stabilitet. Haglskålen leveres i to farver – orange når der skydes i overskyet vejr og sort når skydes mod lys baggrund, som fx ved sne – dermed er der mulighed for at se skuddet uanset årstid.

Specificationer for AA TrAAcker

Kaliber Haglmængde Haglstørrelse Udgangshastighed
12/70 32 gram 7 381 m/s
12/70 32 gram 8 349 m/s

Da ca. 4 gram hagl forbliver i skålen, burde patronen være lovlig på danske skydebaner, da det reelt er ca. 28 gram hagl som skydes af sted. Om haglmængden vil blive tolket sådan, eller Winchester skal producere en speciel patron til det danske marked, vides endnu ikke.

Winchester’s præsentationsvideo af AA TrAAcker flugtskydningspatronen

Patronen kommer på markedet i løbet af 2013. Hvornår vi ser patronen på det danske marked og til hvilket pris, er endnu ikke oplyst.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj