Register
A password will be e-mailed to you.

Jagt i Danmark er ikke nødvendigvis kommet ind med modermælken længere hos mange jægere. Der er flere og flere jægere som ikke er opvokset på landet eller med tilknytning til jagt via familie og venner. Jagt er blevet  er populært hos by folket, hvilket kan skyldes at folk gerne vil bevare tilknytningen til naturen og vildtet eller blot har et ønske om at tilbringe mere tid i  vores danske natur. Danske jægere gør generelt et stort stykke arbejde for vildtpleje og vores fælles danske natur og fauna.

Jagt i Danmark

Efterspørgslen på jagt i Danmark er stor og derfor er prisen på jagt også høj. Der er mange jagt muligheder fx. kan en herregårdsjagt efter fasaner med jagtgevær løbe op 10.000 kr. per. jæger. Eller du kan komme med i et af de mange jagtkonsortier og betale alt fra 5.000 kr./år og op efter med mulighed for deltagelse i drivjagter på flyvende fugle samt riffeljagt i form af trykjagt, anstandsjagt, pürschjagt eller bukkejagt. Du kan eventuelt se, hvilke jagter der kan være på sidens jagtformidling.

Jagt i København

Der findes også andre og billigere alternativer til jagt i Danmark end dem nævnt ovenfor. En god og billig mulighed for alle nyjægere og ungjægere i København og andre større byer for at deltage i jagt, er via alle landets jagtforeninger, det er simpelt, billigt og til gavn for alle jægere. Herunder kan se, hvilke muligheder der findes for at komme på jagt i København og omegn til omkring 130 -170 kr. Jagt kan ikke gøres meget billigere. Der findes tilsvarende muligheder på Fyn og Jylland.

Sådan kan du komme billigt på jagt

Hvis du ikke allerede er medlem, så start med at meld dig ind i Danmarks Jægerforbund. Forbundet udsender jagtbladet JÆGER 11 gange om året, som sendes gratis når blot du er medlem.

Jeg tog kontakt til formanden for Torup Sogns Jagtforening (ved Hundested) og spurgte til muligheden for at deltage i jagtforeningens drivjagt på ræve og flyvende fasaner d. 6. november 2010. Jeg havde fundet jagten via jagtbladet JÆGER under meddelser fra de forskellige jagtkredse og prisen på en dags jagt var kun 130 kr. Derudover vidste GPSén at der kun var ca. 55. minutter i bil fra København.

Formanden, Hans Jørgen, vendte positivt tilbage og der var ingen problemer overhovedet med at deltage i jagten, selvom jeg ikke var medlem af Torup Sogns Jagtforeningen eller boede i nabolaget.

Jeg mødte op som aftalt og følte mig med det samme velkommen. Vi skulle igennem 4 såter og der måtte skydes til alt jagtbart vildt dog ikke ænder og gæs. Medlemmer med hunde var drivere mens øvrige stod på post, og dermed fik jeg lov at stå på post i alle såterme. I første såt skød jeg forbi til en flot fasanhane  i tredje såt skød jeg en skovdue.
Vi havde en rigtig god jagtdag med rimeligt vejr, hvor der lå ræv, fasaner og skovduer på vildtparaden. Hele jagten blev afsluttet med blæsning af jagthorn over vildtet samt en god jagtgryde med øl, sodavand og kage. Efter middagen blev der demonstretret, hvordan  der skydes og rammes med en compound jagtbue. Han var netop kommet hjem efter bjørnejagt i Canada med bue og pil.

Tak for en hyggelig jagtdag hos Torup Sogns Jagtforening.

Der er mange muligheder for billig jagt. Derfor er mit råd til alle ungjægere og nyjægere, som ikke har direkte adgang til jagt om at tage kontakt til lokale jagforeninger i nærheden af din bopæl og undersøg mulighederne for at deltage på deres jagter. Det er en god og billig måde at blive introduceret til jagt på, uden at det koster alt for meget. Derudover møder du mange jægere med meget erfaring,  som kan fortælle og lære dig om jagt i Danmark.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj