Register
A password will be e-mailed to you.

Jagtleje priserne er i dag på et sådan niveau, at det kræver flere jægere for at kunne leje et større jagtrevir. Derfor er det meget almindeligt at oprette et jagtkonsortium, hvor flere jægere i fællesskab deles om jagtleje omkostningerne overfor jagtudlejer.

Det mest almindelige er at et givent antal personer lejer jagten på lige vilkår, rettigheder og pligter. Denne jagtformidlingsform er langt den mest simple. Disse personer kaldes typisk A-medlemmer, som alle hæfter solidarisk overfor hinanden og dermed også overfor jagtudlejeren.

I andre jagt konsortier vælges en løsning med færre A-medlemmer som har de største/fleste  rettigheder efterfulgt af B-medlemmer som har lidt mindre beføjelser. Det er også set at begrebet C-medlemmer benyttes, som typisk omfatter deltagelse i et bestemt antal jagtdage fordelt over jagtsæsonen. Disse medlemmer optræder mere som en form for betalende gæster.
Forskellen mellem et A- og B-medlemsskab kunne fx være at A-medlemmer har lov til at deltage i bukkejagten på jagtreviret mens B-medlemmer kun deltager på klapjagterne. Der vil tilsvarende være forskel på jagtleje prisen afhængig af medlemsniveau.

Uanset hvilken løsning der vælges, bør der være en formand eller talsmand for konsortiet overfor jagtudlejeren. Desuden er det væsentligt at alle medlemsniveau’erne, deres rettigheder og pligter defineres i aftalen, så der ikke senere opstår uenigheder og tvister.

Mangler du en konsortieplads eller har en jagt til udlejning, så kig forbi vores jagtformidling. Det er ganske gratis.

One Response

 1. Jesper Gammeljord Stier

  Hej alle jægere

  Jeg vil gerne stille mig til rådighed som klapper/driver, med hund.
  Hunden er en ruhåret gravhund med 1.præmie på spor og grav, samt 3.præmie på drev. Udenfor jagtsæsonnen træner jeg hunden i dgk, hvor jeg også er medlem.
  Jeg vil naturligvis betale for jagterne på lige fod med andre, og lader mit gevær blive hjemme, så jeg kan koncentrere mig om hunden.
  Jeg ser frem til at høre fra jer, knæk og bræk
  med venlig hilsen
  jesper Gammeljord Stier

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.