Register
A password will be e-mailed to you.

Jeg er 1 af seks personer, der er med i et konsortie, i Filholm(Nordjylland). Vi har noget nær det perfekte område at jage på. Og vi prøver selvfølgelig at gøre det endnu bedre!!

Vi har et stort jagtudbytte i alle slags vildt. Mere end mange steder med udsætning og vi sætter ikke så meget som en eneste fugl ud. Ca. 35% af vores jord, er ikke landbrugs dyrket og det hjælper jo en del på tingene.

Vi har skov, mose, gammel tørvegrav og gammel mergelgrav, og alt sammen har pænt store ydre områder. Hvor alt får lov til at gå naturens gang. Vores lods ejer overholder jo randsoner, så endnu en bonus. Der ud over har vi hvert år fået lov at få sået en 6 meter bred stibe med Majs, som står der til at der skal sås igen. Og det må siges at være et hit, for alt slags vildt.
Vi er faldet til det halve forbrug, i vores foder tønder, siden vi fik denne ordning(mindst)

Vi holder selvfølgelig nogen arbejdsdage i konsortiet hvor alt bliver gået igennem. Vi sørge for at der er optimale forhold for alt vildt. Vi ryder lysninger i de tætte kradt, men ikke så meget at der ikke er nemt til skjul. Der bliver sået striber med diverse, planter og blomster. Fodermargskål, solsikker, Honningurt osv..
Der ud over har vi selvfølgelig de opsatte fodertønder og sliksten, som de fleste kender til. Som tjekkes 1 gang om ugen Året rundt.

Så hemmeligheden bag et godt og stabilt vildt liv er såre simpelt. Føde muligheder og masser af skjul. Og det kan gøres på mange måder. Bare brug jeres fantasi, og tænk “Hvor ville jeg gerne være, hvis jeg nu var et stykke vildt!” I kender jo alle følelsen af at man tænker. Her er godt at gå på jagt. Så det er bare at vende den 180 grader 🙂 Så det er ikke så svært at lave noget godt jagt, hvis man vil sætte sig lidt ind i tingene.

Denne historie deltager i Vildtpleje konkurrencen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj