Register
A password will be e-mailed to you.

Jægeren skød en dåhjort med riffel, og den er der ikke jagttid på før til december, og derfor er det ulovligt, hvad jægeren har gjort. Egentlig lidt utroligt, for det var et meget lyst stykke vildt, med et meget anderledes gevir, både størrelsesmæssigt og af omfang, end råvildt eller kronhjort, skriver Dagbladet Ringkjøbing-Skjern.

Jægeren blev opfordret til at melde det til politiet, og der ligger sagen nu.

Så skulle den sag vel egentlig være slut, for normalt får man kun en bøde, hvis man nedlægger vildt ulovligt. I dette tilfælde har politiet dog valgt, at behandle sagen som en vandelssag.

En vandelssag kan gøre, at jægeren mister retten til jagttegn, hvis forseelsen er for grov, eller man har gjort det før. Vandelssager afgøres en gang om måneden, og næste gang er i starten af november, derfor ved jægeren endnu ikke, hvor vedkommende står, om det bliver til en bøde eller en frakendelse af jagttegnet.

Kilde: Dagbladet Ringkjøbing-Skjern

3 Responses

 1. Harald Jensen

  En bøde ville være på sin plads, men hvis man begynder at fratage folks jagttegn hvis de ved et uheld skyder et stk. vildt som er uden for jagt tid, og det er første gang dette sker, så vil jægere hurtig stoppe med at mælde sig selv.
  Det er også de færeste belister der mælder sig selv hvis de har kørt 120 kmt. på landevej.

  Svar
 2. Henning

  Ingen undskyldning. En bøde samt op til ny teori prøve.
  Og så skal både gevir og køb afleveres eller gives til f.eks. Plejehjem eller lign.

  Svar
 3. daahjorten

  Stor cadeau til selvjustist blandt den gruppe af jægere. Dels at opfordre ham til at melde det og få rent mel i posen og dels at han gør det.

  Det er åbenlyst sket en fejl og det skuddet skulle aldrig have været afgivet. Det er jeg sikker på at han fortryder inderligt i dag. Jeg håber blot han slipper med en bøde.

  Knæk og bræk

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj