Register
A password will be e-mailed to you.

Nye skove

Træ for træ er nye skove med statsligt tilskud skudt i vejret over hele landet de sidste 15 år. Nu bliver en evaluering af tilskudsordningen, der skal give private mod på at rejse skov, offentliggjort. Helt præcist er 18.629 hektar skov med åbne arealer blevet rejst med tilskud fra skovrejsnings-ordningen i årene fra 1998-2012.

Skovrejsningsordningen har været en stor succes. Det klare bevis på det er, at hvis man samlede alle de nye skove ét sted, ville den nye skov være over dobbelt så stor som Rold Skov“, siger miljøminister Ida Auken.

Nyt national skovprogram

Evalueringen af skovrejsningsordningen er lavet af rådgivningsvirksomheden Orbicon sammen med Københavns Universitet for Naturstyrelsen. Undersøgelsen skal nu bruges til at se på, hvordan ordningen kan gøres endnu bedre.

Selvom skove er skudt op over hele landet, så er der selvfølgelig ting, der kan blive bedre. Derfor arbejder vi på et nyt nationalt skovprogram i 2014, der ser på både offentlige og private skove“, siger Ida Auken.

Flere store skove

Den gennemsnitlige størrelse på de skovrejsningsprojekter, der indtil nu er søgt støtte til, er på cirka syv hektar. Miljøminister Ida Auken vil i fremtiden arbejde for større skove:

Vi har brug for større sammenhængende naturområder, og det er de store naturperler, der for alvor gør en forskel for biodiversiteten. Der kan privat skovrejsning være et af midlerne. Jeg ser gerne, at lodsejere enten alene eller sammen med andre planter nye og større skove“, siger Ida Auken.

Med tilskud fra skovrejsningsordningen får skoven automatisk status som fredsskov. Dermed vil skoven forblive skov og kan ikke på et senere tidspunkt omlægges til landbrug. Ny skov kan dog godt bruges i forbindelse med produktion af træ til eksempelvis tømmer, møbler, papir og brænde.

I øjeblikket dækker alle de danske skove tilsammen 14,1 procent af landets areal.

Læs hele evalueringen af privat skovrejsning

Kilde: Pressemeddelse fra Miljøministeriet

 

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj