Register
A password will be e-mailed to you.

 

Jan Eriksen Friluftsrådet

Friluftsrådet direktør Jan Eriksen bliver ny formand for Vildtforvaltningsrådet. Pressefoto fra Friluftsrådets hjemmeside.

Friluftsrådets direktør Jan Eriksen bliver ny formand for Vildtforvaltningsrådet, der består af repræsentanter fra DOF, Landbrug&Fødevarer, Dyrenes Beskyttelse, Friluftsrådet, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Naturfredningsforening og Skovforeningen.

Hvordan skal vi beskytte harer og agerhøns, skal der være jagttid på måger, og hvordan skruer man en forvaltningsplan for ulv sammen?
Det er bare nogle af de problemstillinger, som Vildtforvaltningsrådet, der rådgiver miljøminister Kirsten Brosbøl i jagt- og vildtforvaltningsmæssige spørgsmål, har diskuteret de seneste år.

Organisationerne har selv indstillet de personer, som de ønsker, skal repræsentere dem i Vildtforvaltningsrådet, mens miljøministeren står for at udnævne formanden. Nuværende formand, Anders D. Lassen, afløses efter otte år på posten af Friluftsrådets direktør Jan Eriksen.

Jeg vil gerne takke afgående formand Anders D. Lassen for det store arbejde, han har udført i Vildtforvaltningsrådet. Det er uden tvivl et råd, hvor bølgerne af og til går temmelig højt, og Anders har været god til at mægle og få parterne til at trække i samme retning. For den næste periode bliver det Friluftsrådets direktør, Jan Eriksen, der skal sidde for bordenden, og jeg er sikker på, han med sin mangeårige erfaring er den helt rigtige kandidat til posten”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

De øvrige medlemmer i Vildtforvaltningsrådet er Ella Maria Bisschop-Larsen Danmarks Naturfredningsforening, Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund, Niels Iuel Reventlow Skovforeningen, Henrik Bertelsen Landbrug & Fødevarer, Lars Hvidtfeldt Landbrug & Fødevarer, Flemming Torp Friluftsrådet, Birgitte Heje Larsen Dyrenes Beskyttelse og Egon Østergaard fra DOF. Alle er gengangere i rådet på nær de to sidste medlemmer.

“Jeg takker for tilliden. Det er en stor ære at blive udnævnt til formand for Vildtforvaltningsrådet, for det er et vigtigt arbejde, rådet udfører i forbindelse med at udvikle Danmarks naturpolitik. Jeg glæder mig til at sætte mig ind i de konkrete udfordringer på jagt- og vildtforvaltningsområdet og møde medlemmerne af rådet”,siger direktør Jan Eriksen, Friluftsrådet.

Med sin udnævnelse til formand for Vildtforvaltningsrådet stopper Jan Eriksen ved årets udgang som direktør i Friluftsrådet. Medlemmerne af Vildtforvaltningsrådet er udpeget for fire år ad gangen, og rådet afholder møder cirka tre gange om året.

Kilde: Miljøministeret

 

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj