Register
A password will be e-mailed to you.

En lille opfordring til alle jer derude der går og overvejer at tage jagttegn og til jer der er blevet lidt nysgerrige for at komme lidt tættere på jagtverdenen, men alligevel tvivler på om I nogensinde kan se jer selv på jagt. Kom i gang med det jagtkursus, det giver en masse muligheder for at opleve naturen på tæt hold og ikke mindst lækker økologiske vildretter!

Som jeg har fortalt i mit tidligere indlæg “Kvinde og jagttegn“, påbegyndte jeg på et jagtkursus i midten af januar 2012. Inden da havde jeg undersøgt de forskellige kursusmuligheder som weekendkurser, lynkurser og aftenkurser. Valget faldt på et aftenkursus over 3 måneder gennem jagtkurses.dk, hvilket var en god beslutning for mig, da det gav mig bedre tid og mulighed for at komme godt ind i teorien.

Jeg hørte til ovennævnte gruppe” kan jeg forstille mig selv på jagt? nej ikke rigtig” og jeg hadede oven i købet våben så meget at jeg gik ud af stuen når min kæreste skulle rengøre hans jagtvåben! Men alligevel blev jeg nysgerrig på jagt alene på grund af min kærestes store passion for jagt, hvad drev denne passion.

Første kursusdag ramte tvivlen mig igen, ”hvad laver jeg endelig her, kommer jeg nogen sinde på jagt og hvad er det endelig for mennesker der tager et jagttegn?” Ja jeg forstillede mig nok 90% mænd i alderen 16 til 24 år. Men tankerne forsvandt straks jeg trådte ind i lokalet, og mødte en sal fuld af ca. 50 personer fordelt på begge køn og i alle aldre og typer, det havde jeg ikke regnet med.

Vores underviser var en ældre herre ved navn Preben og han formåede at introducer os for de grundlæggende jagtritualer allerede først dag!

 1. Man møder altid til tiden
 2. Man hilser altid på alle, når man møder ind til en jagt
 3. Man går først efter vildtparaden

Og med dette, sammen med Prebens karisme, som udstråler at han er jæger og lever og ånder for det og naturen, skabte han en følelse af, at vi var ved at bevæge os ind i jægernes verden, en god start på et rigtig godt kursus.

For at bestå en jagtprøve skal man undervises i jagtloven, vildtkendskab, vildt biologi, våbenlæren, jagtformer, sikkerhedsbestemmelser, jagtetik og afstandsbedømmelse. Det er en ordentlig mundfuld og specielt jagtloven og våbenlæren syntes jeg var svært. Derudover havde jeg aldrig skudt før så på dette område krævede jeg lidt ekstra opmærksomhed og god undervisning. Men fortvivl ikke, alle kan får et jagttegn, men det kræver det at man er aktiv og forbereder sig til undervisningen. Kurset jeg deltog på var struktureret så fornemt at hvis du deltager på alle kursusdage var du undervist i alt hvad der skulle vides til jagtprøven.

For at kunne består jagttegnet skal man have godkendt våbenhåndtering som indbefatter at man skyder minimum 50 skud. På det kursus jeg fulgte havde vi først en dag i kursuslokalet, hvor der var tilkaldt ekstra assistance i form af 5 andre jagtundervisere, der kom for at lære os at håndtere våbnene korrekt og senere i forløbet brugte vi en hel lørdag med 5 skydeinstruktører på skydebanen, hvor man blev undervisning af flere instruktør, hvilket var super fedt. Som jeg tidligere nævnte var min begejstring for våben ikke i top, men at møde en instruktør der kunne mærke min angst fra start og som straks tilpassede undervisningen efter det var fantastisk og hvor var det fedt at skyde…….

Indtil videre har jeg endnu ikke været på jagt, men har lært en masse om naturen og så har jeg været på skydebanen en del gange og det er sku fedt. I staten af oktober skal jeg på min første jagt og jeg glæder mig, ikke mindst til at kokkerer det vildt jeg selv (forhåbentlig) får skudt i stedet for kærestens:-)

Knæk og Bræk – som man siger på jagtsproget

2 Responses

 1. Mona Olsen

  Mange tak for ordnene Torben, jeg glæder mig rigtig meget til at prøve min første jagt og faktisk også at opleve naturen fra en hel anden side.

  Svar
 2. torben Haupt

  Hvor er det godt gået, respekt, ja der åbner sig en helt ny verden når man prøver at sætte sig ind i en Jægers verden, det er nemlig ikke bare drab på uskyldige dyr ,og farlige våben,men meget store naturoplevelser,blandet med gode bekendtskaber på jagt og skydebane,og så ikke mindst at smage noget godt tilberdt vildt, det kan ikke fåes bedre slet ikke når man selv har nedlagt det.

  Knæk og Bræk.

  Torben.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj