Register
A password will be e-mailed to you.

Jeg er 34 år og mor til en dreng på 4 år og en pige på 1½ år.

Der sidder sikkert mange kvinder rundt omkring i Danmark ligesom jeg og ikke forstår hvordan jeres bedre halvdel kan være så besat af jagt. Normalt er han ikke til at rive ud af sengen i weekenderne, men er der noget som kan få ham op af sengen flere timer før solen står op, så er det jagt. Han tager gladelig af sted en hel dag i meget dårlig vejr og det er lige fra regn og blæst til sne og slud.

Uanset hvad, så kommer han op og af sted på jagt hver gang. Aften før kan man mærke hvor meget han glæder sig og når han kommer hjem snakker han som et vandfald! Alt handler om hvornår han kan komme på jagt igen, han er sku skudt af en gal jæger!

Efter mange overvejelser besluttede jeg mig en dag for, at finde ud af hvad der gør denne hobby så speciel. Så jeg fortalte ham, at jeg havde besluttet mig for at tage et jagttegn. Han kiggede lidt underlig på mig, og spurgte hvorfor?

Hvorfor tja, jeg kan godt forstå han spørger for jeg har aldrig brudt mig om jagt, jeg syntes det virker voldsomt og jeg er bestemt ikke glad for våben! Men jeg er virkelig blevet nysgerrig og vil gerne forstå den verden, som han værdsætter så meget. Min bedre halvdel går rigtig meget op i naturen, at det for ham ikke handler om at han SKAL skyde noget når han er på jagt, men at man husker at værne om naturen og dyrene, alt skal gøres på den rigtige måde.

Endvidere er en søndagstur med familien også enormt interessant, han ligger mærke til en masse i naturen og kender de danske dyr, og jeg må indrømme at folkeskolens biologi er meget rusten for mig.

Alt dette har givet mig lysten til at kigge ind i denne verden, jeg håber og forventer at et jagttegn kan give mig indblik i jagtverden, genopfrisket de danske dyr og samtidige få et mere afslappet forhold til våben. Men om jeg nogensinde vil kunne trykke på afskyderen må tiden vise.

Derfor begyndte jeg på jagttegnskursus i midten af januar hos jagtkursus.dk, men det skal jeg nok fortælle mere om på et andet tidspunkt.

5 Responses

 1. lene.skovgaard.7

  Hej Mona.

  Kurset starter lødag med morgenmad og 3 timer på skydebanen med gode instruktører. Efter frokost kører vi på jagt i en maget stor remisse/lille skov. efter jagten snakker vi situationerne igennem over en kop kaffe og så er der en lille andejagt, hvorefter vi kører til vandrehjemmet, skifter til noget andet tøj og hygger os med en dejlig jagtmiddag.

  Alle overnatter på vandrehjemmet og efter morgenmaden søndsag, kører vi på jagt på en mindre godt. Deltagerne kommer til at opleve haretramp, kedeljagt på harer og fasanjagt. Vi skiftes til at gå igennem og stå for, og vi ser både stående, stødende og apporterende hunde.

  Frokost omkring kl 14, og efter frokost er der vildtbehandling.

  Vi gennemgår de forskellige jagtsituationer gennem hele dagen, og deltagerne bliver fulgt tæt af en jagtguide (som er tovholderne i Team Tøs) i grupper af 3 nye jægere.

  Hvis du er blevet interesseret, så tilmeld dig gennem Team Tøs hjemmesiden, så jeg er sikker på at se det.

   

  Knus fra Lene

   

  Svar
 2. lene.skovgaard.7

  Hej Mona. Hvordan gik det, fik du dit jagttegn? Hvis du ikke kender Team Tøs netværket for kvindelige jægere, så prøv at tjekke vores hjemmesiden http://www.team-toes.dk

  Vi har bl.a et kursus for nye kvindelige jægere 20. og 21. oktober, for selv om jagttegnet er i hus, er man jo ikke færdig uddannet, og du skal være velkommen 🙂

  Lene Skovgaard

  Svar
  • Mona Olsen

   Hej Lene

   Tak for din interesse:-) det gik super fint, jeg bestod i slutningen af maj og glæder mig til at modtage mit jagttegn.

   Nej jeg kendte ikke til Team Tøs netværket, jeg har tjekket det ud på hjemmesiden, men det skal nok opleves:-) Jeg syntes også kurset den 20. og 21. oktober lyder interessant, kan du fortælle lidt om hvilken jagt jeg vil opleve på dette kursus?

   Venlig hilsen

   Mona

   Svar
 3. dan ingemann

  Se så og komme igang. Har selv for en del år siden undervist i jagttegn i HVJ. Primært på skydebanen, men også teori.

  Vi havde dengang typisk ml.3 – 5 piger unge og "voksne" på hvert hold.

  Fik jeg lige nævnt at vi aldrig har haft en pige der dumpede.

  Vi lavede små "konkurrancer" på skydebanen, og pigerne skød altid drengene af banen.

  Bare gør det, og nyd det.

   

  Mange hilsner Dan.

   

  Hvis du som ny "ungjæger" får brug for at komme lidt igang, er du velkommen hos mig på mine 100 tdl. mellem holbæk og ringsted, Vi er et par gamle drenge der altid har plads en ny.

  Du vil blive godt behandlet, og det koster dig garanteret 6 pilsnere….    ;-))

  Svar
  • Mona Olsen

   Hej Dan

   Tak for din venlige kommentar, det var rart med opbakning, men se lige at jeg aldrig fik svaret dig. Sorry.

   Jagtprøven bestod jeg i slutningen af maj og gå nu og venter på at modtage mit jagttegn. Glæder mig rigtig meget til at komme på skydebanen for at øve mig, når det er sket vil jeg meget gerne tage imod tilbuddet om at komme på jagt med jer. Har virkelig brug for nogle erfarnende jægere jeg kan lære en masse af.

   Kender du nogen dygtige skydeinstruktører på Sjælland og bør jeg tag riffelprøven med det samme?

   Mange hilsner

   Mona

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj