Register
A password will be e-mailed to you.

I de senere år har medierne i Danmark været fyldt med historier om at ulven er tilbage i den danske natur, og at den er trukket herop fra Tyskland. Nu ser det ud til at vi gør gengæld.

Kronvildtet er begyndt at invadere det sydlige Slesvig, og det er tyskerne godt trætte af, for kronvildtet ødelægger afgrøder på sin vej.

Som Jægernes Magasin har skrevet om tidligere, så er kronvildt bestanden i Danmark vokset eksplosivt de senere år, nogle skønner at bestanden er så høj som 40.000 dyr. Jo flere dyr, jo mindre plads, derfor er nogle af dem begyndt at søge sydover til Tyskland, og det er her tyskerne er trætte af situationen. De ser helst, at der bliver nedlagt så mange som overhovedet muligt, og jo før jo bedre.

Formanden for Kreisjägerschaft Nordfriesland e.V., Jochen Muxfeldt, udtaler til JyskeVestkysten: ”Vi slipper nok aldrig af med kronvildtet igen, men vi vil skyde så mange som muligt.

Det er ikke kun vintersæden, som kronvildtet spiser og derved ødelægger for landmanden, også nyplantede træer i skove bliver ødelagt, og derved mister skovejerne indtægter på sigt.

Samtidigt med at det i Tyskland er jagtlejeren der skal betale erstatning for det som vildtet ødelægger, det gør man ikke I Danmark.

Det er endnu en grund til, at tyskerne ser med ængstelse efter kronvildtets invasion i det nordlige Tyskland.

 

6978674218_d4e4ba3df0_b

Foto: Mike Seamons.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj