Register
A password will be e-mailed to you.

Danske Svineproducenter ønsker hjælp fra jægere

Hans Aarestrup Direktør Danske SvineproducenterKære jæger,

Vi er i svinebranchen meget urolige for den situation, der er opstået som følge af udbruddet af svinepest i Polen. I Polen er priserne faldet med over 10 % på en uge, fordi de er afskåret fra at eksportere. Deres selvforsyningsgrad med svinekød er omkring 100 %. I Danmark er vores selvforsyningsgrad omkring 700 %, og vi eksporterer for over 33 milliarder kroner om året. Konsekvenserne for os og for landets økonomi er helt uoverskuelige, hvis vi får svinepest.

Derfor denne appel sammen et med knæk og bræk.

Med venlig hilsen
Hans Aarestrup
Direktør, Danske Svineproducenter

Undgå afrikansk svinepest fra Polen, Litauen, Hviderusland, Ukraine og Rusland

Udbrud af den smitsomme afrikanske svinepest i vildsvin, nu også i Litauen og Polen, får nu Fødevarestyrelsen til at minde blandt andet vognmænd, jægere, landmænd og dyrlæger om at være ekstra påpasselige med ikke at få smitten til Danmark.

Fødevarestyrelsen opfordrer til, at personer og virksomheder, der har kontakt til de berørte områder, er særligt påpasselige med smittebeskyttelse, blandt andet sørger for grundig rengøring og desinfektion af transportvogne, der har transporteret svin, og sørger for blandt andet at skifte tøj, inden de kommer ind på danske besætninger.

De danske jægere, der går på jagt i de berørte lande efter fx vildsvin, skal, for at minimere risikoen for overførsel af smitte til danske svinebesætninger, sikre, at de vasker og desinficerer tøj, fodtøj og udstyr, når de returnerer fra jagt. Det er forbudt at tage nedlagt vildsvinekød fra de berørte områder med tilbage til Danmark.

Fødevarestyrelsen opfordrer særligt landmændene til ikke at få besøg af folk, der har været i de pågældende lande inden for de seneste 48 timer. Landmænd, der benytter arbejdskraft fra de berørte områder, bør være særligt opmærksomme på hygiejne og madaffald.
Kilde: Fødevarestyrelsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj