Register
A password will be e-mailed to you.

Dansk Land og Strandjagt (DLS) tager afstand fra EU-kommissionens ideer, til at løse Europas terror problemer, ved at gøre lovlydige jægere og konkurrenceskytter kriminelle.

Det ser ud til at politikerne igen tror, de løser et samfundsproblem, ved at gøre det vanskeligere for ærlige jægere at gå på jagt.

I Danmark benytter jægerne ikke kalasnikhov rifler, bombebælter, eller ingredienser til at fremstille bomber af. Det burde være på det område at politikerne sætter ind, samt at fjerne grunden til at mennesker, i et samfund bliver terrorister .

EU-kommissionens forslag til et nyt våbendirektiv løser ikke terror problemerne i Europa, skriver Dansk Land og Strandjagt i en pressemeddelelse.

Dansk Land og Strandjagts indsigelser til forslag til ændring af direktiv 91/477/EF går bl.a. på, at de nuværende danske regler for jagtvåben i kategori B-C og D, for tilladelse, registrering og varighed af disse er rigtig gode. En ændring vil kun medføre mere bureaukrati, uden at gavne formålet. Dansk Land og Strandjagt støtter derfor ikke kommisionens forslag.

For kategori B-C og D er handel på internettet, også med brugte jagtvåben, en vigtig mulighed for relativt let at kunne udskifte sit jagtvåben, hvis jægerens jagtform ændres, og dermed behovet for et anderledes jagtvåben opstår. Uden denne mulighed vil antallet af flere og nye våben i privat eje blot stige.

Baggrundsviden

Bilag I til direktiv 91/477/EØF fastlægger fire kategorier af skydevåben på grundlag af fareniveauet:

Kategori A: omfatter forbudte våben (krigsvåben)
Kategori B: omfatter skydevåben, for hvilke der kræves tilladelse (som hovedsagelig bruges af konkurrenceskytter og jægere)
Kategori C: omfatter skydevåben, der skal anmeldes (især våben, der bruges af jægere) Kategori D: andre skydevåben, som hovedsagelig gælder for lange glatløbede enkeltladerskydevåben.

Dokumenter

Dansk Land og Strandjagt indsendte høringssvar

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af Rådets direktiv 91/477/EØF om erhvervelse og besiddelse af våben

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

3 Responses

 1. Jesper

  Det lovforslag giver slet ingen mening. Kan ikke mindes at have hørt om terror i EU med brug af jagtvåben. Det er et tomt slag i luften.

  Svar
 2. Jannik Pedersen

  De politikere er da satme helt afsporet!
  Der kan umuligt være et eneste fornuftigt tænkende menneske i hele det EU organisationen – og en ting er da sikkert – ingen af dem er jægere!

  Hvor er logikken?! Mig bekendt er der på intet tidspunkt anvendt jagtvåben til terror.

  Om igen!

  Svar
  • kjeld kristensen

   nej før vi kom i eu. havde vi verdens bedste jagt/fredningstabel og våbenlov, og det bliver aldrig tilnærmelsesvis noget lignende før vi forhåbentlig kommer ud af eu. det de nu har gang i er fuldstændig ude af proportioner, de har da ikke mere forstand på våben og dets anvendelse end gamle fru hansen på anden sal har på raketmotorer

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj