Register
A password will be e-mailed to you.

I den nordøstlige del af Tyrkiet registreres cirka 1.000 sager om året af den dødelige Krim-Congo virus. Virusset kan overføres til mennesker fra flåtbid eller ved kontakt med blod eller kropsvæsker fra inficerede dyr og mennesker.

“Det er en skræmmende sygdom, og en helt anden klasse end hvad vi er vant til fra flåter, som typisk er sygdomme som TBE og borrelia”, siger Ali Mirazimi til Svenska Dagbladet.

Sygdommen begynder med influenza-lignende symptomer og kan medføre blødning fra næse, tandkød og indre organer. Dødeligheden er høj, op mellem 30 og 40 procent. I visse tilfælde kan døden indtræde efter blot 5-14 dage, skriver Center for biosikring og -beredskab hos Statens Serum Institut i Danmark.

Ali Mirazimi forventer ikke vi vil se sygdommen på vores breddegrader i morgen eller indenfor kort tid. Det som bekymrer, er at det typisk tager 10 år at udvikle en vaccine. I dag findes der ingen vaccine mod Krim-Congo.

Krim-Congo er klassificeret som en alvorlig sundhedstrussel af World Health Organization (WTO) og prioriteres i EU folkesundhedsprogram.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj