Register
A password will be e-mailed to you.

I området omkring Rørbæk Sø ved Nørre Snede i Midtjylland (mellem Herning og Horsens) er den lille asiatiske muntjac-hjort både set og skudt flere gange siden i fjor, skriver dr.dk.

Det begyndte med, at én af vore opsynsmænd havde set en mærkelig hjort. Han havde også fotograferet den, og ved at se på nettet fandt han ud af, at det måtte være en muntjac”, fortæller vildtkonsulent Steen Fjederholt fra Naturstyrelsen Midtjylland.

Den lille hjort yngler i området, hvor der er set muntjac kalve.

Jægerne burde i mine øjne have en interesse i, at den fauna, der er i Danmark, er den, der hører til her”, argumenterer vildtkonsulent Steen Fjederholt, som samtidig henstiller til at folk indrapporterer eventuelle observationer om muntjac i området, således at denne lille invasive hjortart kan bekæmpes.

Det kan altså gå rigtig hurtigt, og når den så samtidigt er god til at skjule sig, kan det gå alt for galt, inden man bliver klar over, at man er ved at have et problem”, forklarer vildtkonsulent Steen Fjederholt.

Muntjac

Muntjacen er en lille asiatisk hjorteart. Den er omkring 42-55 cm høj, vejer 10-18 kg og stammer oprindelig fra de subtropiske skove i det sydøstlige Kina og på Taiwan.

Muntjakken får kalve året rundt i Kina og Taiwan, hvorimod parringen i England typisk finder sted i oktober og ungerne fødes i marts.

Det kan altså gå rigtigt hurtigt, og når den samtidigt er god til at skjule sig, kan det gå alt for galt, inden man bliver klar over, at man er ved at have et problem”, siger vildtkonsulent Steen Fjederholt.

Hvor de midtjyske muntjac’er stammer fra er endnu uvis.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

3 Responses

 1. Jens

  Må denne muntjac Hjort skydes med hagl, den er jo mindre end rådyret, eller skal den skydes med riffel?

  Svar
   • Simon

    HOLDT HOLDT HOLDT !

    Der er ikke jagttid på den, endnu! Så den er faktisk fredet indtil videre

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj