Register
A password will be e-mailed to you.

I området omkring Rørbæk Sø ved Nørre Snede i Midtjylland (mellem Herning og Horsens) er den lille asiatiske muntjac-hjort både set og skudt flere gange siden i fjor, skriver dr.dk.

Det begyndte med, at én af vore opsynsmænd havde set en mærkelig hjort. Han havde også fotograferet den, og ved at se på nettet fandt han ud af, at det måtte være en muntjac”, fortæller vildtkonsulent Steen Fjederholt fra Naturstyrelsen Midtjylland.

Den lille hjort yngler i området, hvor der er set muntjac kalve.

Jægerne burde i mine øjne have en interesse i, at den fauna, der er i Danmark, er den, der hører til her”, argumenterer vildtkonsulent Steen Fjederholt, som samtidig henstiller til at folk indrapporterer eventuelle observationer om muntjac i området, således at denne lille invasive hjortart kan bekæmpes.

Det kan altså gå rigtig hurtigt, og når den så samtidigt er god til at skjule sig, kan det gå alt for galt, inden man bliver klar over, at man er ved at have et problem”, forklarer vildtkonsulent Steen Fjederholt.

Muntjac

Muntjacen er en lille asiatisk hjorteart. Den er omkring 42-55 cm høj, vejer 10-18 kg og stammer oprindelig fra de subtropiske skove i det sydøstlige Kina og på Taiwan.

Muntjakken får kalve året rundt i Kina og Taiwan, hvorimod parringen i England typisk finder sted i oktober og ungerne fødes i marts.

Det kan altså gå rigtigt hurtigt, og når den samtidigt er god til at skjule sig, kan det gå alt for galt, inden man bliver klar over, at man er ved at have et problem”, siger vildtkonsulent Steen Fjederholt.

Hvor de midtjyske muntjac’er stammer fra er endnu uvis.

3 Responses

 1. Jens

  Må denne muntjac Hjort skydes med hagl, den er jo mindre end rådyret, eller skal den skydes med riffel?

  Svar
   • Simon

    HOLDT HOLDT HOLDT !

    Der er ikke jagttid på den, endnu! Så den er faktisk fredet indtil videre

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.