Register
A password will be e-mailed to you.
patruljevogn_jakker_1

Lokal Politistationen i Otterup fra Fyn har fået deres våbenskab stjålet. Foto www.politi.dk

Den lokale Politistation i Otterup på Fyn fik stjålet deres 200 kg tunge våbenskab med bl.a. tjenestepistoler og ammunition. Våbenskabet indeholdte tre pistoler med tilhørende ammunition.

Hvordan skal våben og ammunition opbevares? 
I henhold til Politiets egne oplysninger, som fremgår af Politiets hjemmeside, så skal alle skydevåben, der er omfattet af våbenlovens §1, stk. 1 nr. 1 opbevares i et godkendt våbenskab:

 • Pistoler, herunder enkeltskudspistoler, selvladepistoler og revolvere bortset fra forladevåben
 • Glatløbede haglgeværer, inkl. piber, baskyler og aftagelige magasiner
 • Rifler, herunder jagt-, salon- og banerifler
 • Endvidere skal ammunition til skydevåben skal opbevares i et godkendt våbenskab

Et godkendt våbenskab skal være boltet fast til gulv eller væg, hvis det vejer under 1000 kg.

Episoden

I første omgang blev det hele udlagt som et almindeligt tyveri af et pengeskab, men senere kom det frem at der altså var tale om et 200 kg tungt våbenskab.

Våbenskabet var ikke boltet fast, som Politiets selv oplyser det skal være, og nu undersøger Politiets så om der er sket en overtrædelse af våbenloven.

Nu afventer jeg redegørelsen, og den konklusion der følger med. Så tager jeg stilling til den. Det gør vi sammen med Rigspolitiet,” siger John Jacobsen, som chefpolitiinspektør hos Fyns Politi, til TV2.

Han kan ikke forklare, hvorfor våbenskabet ikke var boltet fast.

Politiet har på nuværende tidspunkt fundet to af de tre tjenestepistoler.

Tror du der gælder andre regler for Politiet?

 

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

3 Responses

 1. Nikolaj Brandt

  “At feje for egen dør”

  3. maj 2013 09:48
  Af: KENNETH KLINGENBERG, Fyens Stiftstidende
  Politikontrol: 48 skydevåben beslaglagt hos fynske samlere.

  Våbensamlere i Assens, Tommerup, Middelfart, Svindinge, Ørbæk og Odense måtte onsdag aften aflevere i alt 48 våben til Fyns Politi, som var på kontrol hos våbensamlere over hele øen for at tjekke, om de havde styr på våbnenes opbevaring.
  Politiet undersøgte ved samme lejlighed, om samlerne havde flere våben end dem, de havde registreret, og resultatet af undersøgelsen var, at seks personer blev sigtet for ulovlig opbevaring af våben og for ulovlig besiddelse af våben.
  I alt 58 personer fik besøg af politiet onsdag aften, og langt de fleste steder var der styr på tingene, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse torsdag.

  http://www.fyens.dk/article/2304870:Indland-Fyn–Politikontrol–48-skyde

  De glemte nok lige at tjekke hos dem selv!!!

  Svar
 2. Nikolaj Brandt

  Moral er godt, men dobbelt moral er dobbelt så godt. Selvfølgelig gælder der de samme regler for Politiet, endnu gang skal der bruges skattepenge på en redegørelse, hvor konklusionen er hel åbenlys! Men systemet passer på systemet og trækker tiden, hvormed alle håber denne nyhed er glemt i pressen.
  De ansvarlige skulle fyres på stedet.

  Svar
 3. Nikolaj Brandt

  Det kan jeg da virkelig ikke forestille mig! Der må virkelig være folk på stationen som har røde øre, spørgsmålet er bare om det vil få konsekvenser på samme måde, som hvis en jæger fik stjålet sit våbenskab, fordi det ikke var forsvarligt fastgjort?
  Det er ikke første gang Fyn’s Politi laver rav i den. Jeg glemmer aldrig hele den episoden med Bent Bendtsen der fik sin riffel transporteret ulovligt i sin ministerbil helt uden konsekvens. Han var jo selv fra Politiet på Fyn. Kammerateri af værste skuffe og kan desværre kun forestille mig noget lignende i denne sag.
  Konsekvensen må være identisk, uanset om der er tale om en Politistation, Politimand eller jæger, reglerne skal overholdes.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj