Register
A password will be e-mailed to you.

Væltede nåletræer

Lad træet ligge, siger miljøminister Ida Auken, væltede træer kan skabe liv, planter og insekter i skoven. Derfor skal “rodet” af trætoppe, stammer, grene og lignende efter sidste uges storm, blive liggende i skovbunden i statens skove. Ifølge Miljøministeriets retningslinjer skal træer, der vil gavne naturens mangfoldighed, blive liggende.

På trods af den barske storm og de mange skader er jeg også lidt glad. Danskerne er interesseret i naturen, og jeg har fået masser af gode forslag til, hvad vi skal stille op med de mange væltede træer. De fleste vil have, at vi lader dem ligge, så de kan skabe nyt liv. Det er lige, hvad vi gør. En del af de væltede træer får lov til at ligge og rådne, så de kan blive til levesteder for insekter, planter og dyr“, siger miljøminister Ida Auken.

Naturstyrelsen vurderer at op imod 110.000 m3 træ er væltet under stormen. Størstedelen er væltede nåletræer, som fortsat kan anvendes træprodukter og vedvarende energi. Ca. 10 % skønnes at være løvtræ, som er velegnet til at blive efterladt i skovbunden.

Mange store, gamle løvtræer er faldet i stormen, og selv om det ser voldsomt ud, så kan storme berige naturen. I hvert fald i dette tilfælde“, siger Ida Auken.

Under stormen blev der målt de højeste vindhastigheder herhjemme nogensinde med vindstød på 54 m/s og middelvinde på 39 m/s.

Stormen i 1999 blev målt til 38 m/s i middelvinde og 51 m/s i største vindstød.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.