Register
A password will be e-mailed to you.

En obduktion af fire sæler fra Anholt fastslår, at der ikke er tale om et udbrud af sælpest. Konklusionen er, at de ca. 45 døde sæler ikke er døde af sælpest, som tidligere har ramt Danmark og udryddet mange sæler. De spættede sæler er derimod døde af lungebetændelse.

Det betyder, at der ikke er grund til særlige forholdsregler ud over almindelig hygiejne. Naturstyrelsen vil fortsat holde øje med sælerne og begrave eventuelt døde sæler, der findes på strandene.

Sælpest i 1988 og 2002

Første epidemi af sælpest i Danmark var i 1988, hvor ca. 60 % af spættede sæler i Danmark og vores nabolande blev ramt. Det svarede på daværende tidspunkt til ca. 18.000 døde sæler i Nordeuropa, hvoraf der blev fundet ca. 3.500 i Danmark.

I 2002 brød anden epidemi af sælpest ud, og har blev ca. 40% af bestanden af spættede sæler ramt. I Danmark blev der igen fundet ca. 3.500 døde sæler.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj