Register
A password will be e-mailed to you.

Sælpest AnholtSidste gang en epidemi af sælpest ramte Danmark var i april 2002. Også den gang blev de første sæler fundet på Anholt. Herefter bredte epidemien sig hurtig til andre sællokaliteter i Kattegat, Skagerak og Østersøen.

Udvikling i sælbestanden

Sælbestanden af spættede sæler er gået voldsomt frem siden fredningen i 1976. Nedgangen i bestanden i hhv. 1988 og 2002 skyldes udbrud af sælpest.

Bestandudvikling spættet sæl

Bestandsudvikling spættede sæl

Døde sæler fundet på Anholt

De seneste par uger er fundet 53 døde sæler på Anholt, hvilket er langt over normalt. Der er ligeledes fundet en død sæl nord for Aalborg ved Hou. Om der er tale om det tredje udbrud af sælpest i den danske sælbestand er endnu for tidligt at sige. Flere døde sæler er sendt til undersøgelse på Veterinærinstituttet for at finde årsagen.

Hvad er sælpest?

Sælpest er skyldes en infektion med en virus kaldet Phocine Distemper Virus eller forkortet PDV, som minder om mæslingevirus. Virusen kan ikke smitte mennesker, men det frarådes at røre døde sæler idet sælen kan indeholde andre sygdomsfremkaldende bakterier. Hundeejere skal ligeledes undgå at hunden går over til døde sæler.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj