Register
A password will be e-mailed to you.

Ofte ser man vildt løbe over vejen, når man kommer kørende i bil eller på cykel. Det sker hver dag, og mange steder i Danmark er der skiltet for det. Der ser også sammenstød mellem dyr og biler, og ofte er føreren af bilen ansvarlig, og tilkalder hjælp. På det seneste har man desværre i Fredericia området oplevet det modsatte. En bil er involveret i et sammenstød, men kører derfra uden at tilkalde hjælp, så det implicerede dyr ikke kan få hjælp eller blive aflivet.

Det har Lokalavisen Fredericia og Kolding taget op i deres seneste avis fra den 7. oktober 2014.

Peter Friis Autzen fra Lokalavisen skriver følgende:

To gange i løbet af små to uger er schweiss-hundeførere blevet kaldt ud for at finde og aflive hårdt kvæstede rådyr, der var blevet påkørt på Kongens Kvarter i Taulov-området Danmark. Vejen går parallelt med Taulov-motorvejen, og er måske mest kendt som stedet, hvor Audi har en stor butik.

Begge dyr var blevet påkørt. Men ingen af gangene var det bilisten selv, der slog alarm. Det måtte tilfældige vidner gøre adskillige timer senere. Derved kom dyrene til at lide voldsomt og unødvendigt længe, fortæller schweiss-hundefører Henrik Christiansen.

Hvis man som bilist eller jæger kommer til at kvæste et dyr, har man pligt til alarmere en schweiss-hundefører, der kan opspore og eventuelt aflive det kvæstede dyr. Det kan gøres ved at ringe 1812 eller kontakte politiet.

Det er gratis at tilkalde en schweiss-hund. Så det er i hvert fald ikke frygten for en regning, der skal få nogen til at efterlade dyret i smerte,” siger Henrik Christiansen.

Så husk nu på at tilkalde Schweiss-hundeførere, hvis du er impliceret i et biluheld, hvor vildt er iblandet, og løber derfra, uden at du kan finde det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj