Register
A password will be e-mailed to you.

Ny pjece skal få flere billister og jægere til at anvende schweisshunde, når vilde dyr kommer til skade.

Hvad skal man gøre, hvis man påkører et rådyr eller ikke får ramt en hjort ordentligt på jagt, og dyret efterfølgende løber væk? Svaret er enkelt: Kontakt hurtigt en schweisshundefører. For det kræver en særligt trænet hund – en schweisshund – at opspore det sårede dyr, så det kan blive aflivet.

Naturstyrelsens ny pjece ” Schweiss-registret” beskriver scweisshundeførernes arbejde og hvordan du får hjælp. Schweisshundeføreren har ud over sin specielle hund også en særlig juridisk ret til at færdes overalt, mens han eftersøger vildtet.

Schweisshundeførerens fornemste opgave er at sikre dyrenes tarv. Hundeføreren har en stor passion for at finde tilskadekomne dyr, og han vil hellere end gerne hjælpe, når uheldet er ude, og man fx har påkørt en stor kronhjort, der efterfølgende er flygtet“, siger skovrider Ulrik Lorenzen fra Naturstyrelsen.

Antallet af eftersøgninger er steget i takt med, at bestandene af hjorte er vokset. Under sidste jagtsæson rykkede schweishundeførerene ud 12.000 gange. I 2013 havde Schweiss-registret i alt 5.449 trafikrelaterede eftersøgninger.

Klovbærende vildt jagteftersøgninger

Grafen fra pjecen “Schweiss-registeret”

Find hele pjecen her

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj