Register
A password will be e-mailed to you.

I januar 2014 optog vi filmen “Jagt i Dyrehave”, som var vores første filmproduktion i dette år.

Optagelserne til denne film vil handle om jagt i hegn. Vi var nemlig på besøg på Gunderslevholm Gods på Sydsjælland, som har en 150 år gammel dyrehave med en fast bestand på ca. 100 dyr bestående af sika-, då- og kronvildt.

Her talte vi bl.a. med skytten om jagt i dyrehaven, forvaltning af havens dyr, er der adfærdsforskel på dyrene i haven i forhold til den frivildtbane, selektiv afskydning, fodring ol., og samtidig skulle vi forsøge at nedlægge et dyr som et led i havens forvaltning. Men er jagt i hegn ”rigtig jagt”? Det forsøger vi at kunne med vores bud på i filmen.

I denne forbindelse ønsker vi at høre din holdning til jagt i hegn i Danmark?

[poll id=”1″]

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

 1. Allan L. Jessen

  Entydigt er der vel ingen der kan sige om det er rigtig, da der er mange parameter der er afgørende for om det er “put and take” , fair eller rigtig jagt. Jeg har selv jagtet under hegn I afrika. Alt der stod på min ønskeseddel kom ikke “I tasken” Der var bare ikke mulighed for det som jagt regleren/etik var. Så alt I alt en fin ordning. Men jeg er da sikker på at, er områderen så små at der ikke kan laves “safe-area´s”, flere vildt-flugtveje inde for hegnet og målet helligere midlet, ja så går vi nok ud over hvad jeg syntes er I orden. En rimelig regl kunne være at jagt under hegn skulle foretages kun som pürshjagt og anstandsjagt og drivjagt IKKE benyttes. Om gældende regl for jagt under hegn skulle revideres var måske en god ide. krav til areal størrelse for jagt under hegn kunne udvides og der kunne være krav om at et bestemt område, dækkende 1/3 af området skulle være et permanent “safe-area” hvor der ikke jags!
  ALJ.

  Svar
 2. Ole C. Clausen

  Jeg har som sådan ikke noget imod jagt under hegn, men jeg kunne godt tænke mig at høre, om denne jagtform ikke er sådan lidt put and take agtigt?

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj