Register
A password will be e-mailed to you.

Film om regulering af rågeunger

Regulering af rågeunger sammen med Greenaa Jagtforening, som foregår i Anlægget i Greenaa. Medlemmerne af jagtforeningen deltager i reguleringen med salonriffel påmonteret sigtekikkert. Det er forskelligt om jægerne anvender skydestok som fast anlæg eller skyder i fritstående skydestilling.

De første rågeunger forlader i dette her tilfælde reden d. 16. maj og du ser, hvordan jægerne tager anlæg og skyder samt hvordan rågeungerne apporteres af jagthundene. Hele filmen giver et godt indblik i, hvordan rågekolonier og regulering af rågeunger foregår.

Der er interview med flere naboer til rågekolonien, som klager over den larm som rågerne laver. Den ene kan ikke forstå at de gamle råger ikke må reguleres før de lægger æg og hun ryster på hovedet, da det oplyses at dette skyldes lovgivningen. En anden klager også over støj samt at de overskider det hele. Naboerne er kun glade for den indsats som jagtforeningen går for at regulere rågeungerne.

Se video om regulering af rågerunger øverst

Læs hele artiklen om regulering af skadevoldende vildt.

Få vist din egen jagtfilm på Jægernes Magasin

Optager du film når du er på jagt? Og vil du gerne vise dem frem til andre jægere i Danmark, så kan du her dele din jagtvideo med andre og få den vist med det samme på Jægernes Magasin.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

3 Responses

 1. fotografen

   nej det tror jeg ikke vinkelen gør,- Snyder altså.

  Rigtigt en 22 long går langt derfor er det vigtigt at skudet er så nær på 90 grader og det vil sige man skal ind under træet  og fuglen før der kan og bør afgives skud.

  selv har jeg reguleret råger i snart 20 år så erfaringen er der og den siger mig, at stående ude på pladsen og skyder på fugle  så kommer man meget let til de 45 grader og ihvertfald aldrig tæt på de 90 frader.

  ja ind under træet giver ikke så mange skudchancer for man kan ikke se fuglen ,men så sender man heller ikke en kugle på afveje.

  mvh fotografen

  Svar
 2. fotografen

   Glimrende film måske lige 2 min for lang til web brug.

  Navne på de personer der udtaler sig om rågekolonien  ville have løftet synken.

  Og laver man synk må man gerne skifte fra venstre til højre i optagelsen.

  Ser lige et par steder en lidt skrå skudvinkel der er mere 45 grader end 70 grader. f.eks i filmen ved 1,47 sek.

  En 22 long går langt med en skud vinkel på 45 grader.

   

  mvh fotografen

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj