Register
A password will be e-mailed to you.

Jagtrejser information

Der er mange forskellige jagtrejsearrangører på det danske marked.

Der er mange ting man som jæger skal være opmærksom på, før jagtrejsen til fx Polen eller Afrika bestilles. Læs altid Jagtrejseselskabets betingelser godt igennem, idet det her vil fremgår, hvilke ting prisen ikke inkluderer. Vi har gennemlæst betingelserne for flere af danske selskaber og har i denne artikel samlet de punkter som generelt ikke er medtaget i den tilbudte pris og som du enten selv skal ordne eller typisk vil kunne betale jagtrejse arrangøren for.

Forsikringer

Afbestillingsforsikring
Afbestillingsforsikringen udgør normalt omkring 6 % af rejseprisen. Rejseforsikringen dækker hvis du fx bliver syg op til rejsen.

Rejseforsikring
En rejseforsikring til jagtrejsen er en aktivitetsferie, som dækker den ødelagte rejse eller feriedage, når formålet med ferien ikke kan udføres.
Går din aktive ferierejse uden for Europa, skal du være opmærksom på, om din rejseforsikring omfatter udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport over alt i verden.

Ansvarsforsikring på jagttegnet
Du betaler årligt et mindre gebyr til jagtforsikring via jagttegnet. Jagtforsikringen gælder også for jagt i Europa. Er jagtrejsen til en destination udenfor Europa, så anbefales det at tegne en rejseforsikring, der også dækker ansvar under udøvelse af jagt.

Garanti og klage muligheder

Rejsegarantifonden
Du skal være opmærksom på, at den jagtrejse du bestiller sælges som en pakkerejse. Altså både indeholder omkostninger til transport og ophold. Dermed vil rejsen være dækket af rejsegarantifonden, forudsat at den pågældende jagtarrangør er medlem.
Du kan kontrollere på rejsegarantifonden om selskabet er medlem.

Rejseankenævn
Er der mangler ved selve jagtrejsen, skal man klage med det samme og få ført det til protokol, så fejlen kan rettes straks. Bliver den ikke rettet på tilfredsstillende vis, skal man inden rimelig tid efter hjemkomsten klage til rejsearrangøren.

Kan man ikke blive enig med arrangøren om en evt. erstatning for manglen, kan man klage til Pakkerejse-Ankenævnet, der behandler klager over rejser.

Forberedelse til jagtrejsen

EU-Våbenpas
For at transportere våben ind og ud af forskellige lande i EU, kræves der et våbenpas. Dette udstedes gratis af dit lokale politi og her kan du kan finde ansøgningsblanket til EU våbenpas.
Hvis du skal udenfor EU, fx jagtrejsen går til Sydafrika, og du skal mellemlande i et EU land, så er det ligeledes påkrævet at du har et EU-Våbenpas.

Vaccinationer
Undersøg altid med Statens Serum Institut om specielle vacinationer er påkrævet til det område, hvor jagtrejsen går hen. Dette er mere aktuelt for jagtrejser til eksotiske rejsemål som Afrika eller Asien.
Vær ude i god tid, da visse vaccinationer skal være fortaget fx 3 måneder før afrejse tidspunkt.

Kød og Skind
Kød og skind fra det nedlagte vildt tilfalder normalt jagtreviret, men du kan som oftes købe det med hjem. Hvis du går med tanken om at købe noget af kødet med hjem, så kræver dette en godkendelse og import tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Transport af trofæer
Det er som regel jægeren selv der skal sørge for hjemtransport af sine jagttrofæer inkl. alle nødvendige godkendelser.
Sørg altid for at tegne en forsikring på trofæerne hos det speditionsfirma som arrangerer transporten.

Afregning af jagttrofæer sker efter at trofæet er rengjort og tørret i 24 timer. Forlades jagtstedet inden de 24 timer, så er det den vejede vægt som danner afregningsgrundlag.
Råbukke vejes inkl. overkæbe og fratrækkes 90  gram og elg, kron- og dåhjort vejes inkl. overkæbe uden fradrag.

Gebyr i lufthavnen til våbentransport
De fleste flyselskaber tager et fast gebyr for at transportere våben. Gebyret varierer afhængigt af flyselskab, men koster typisk mellem 50 – 100 Euro.

Under og efter jagtrejsen

Afregning af jagtrejsen
Du skal være opmærksom på, at den endelige afregning af jagtrejsen først sker når selskabet har modtaget protokollen fra jagtstedet. Derfor tager det typisk mellem 1 til 8 uger.

Reklamation
Reklamationer om indkvatering, jagt eller lignende skal fremføres på stedet og omgående føres til protokol, da denne protokol danner grundlag for endelig afregning af jagtrejsen.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj