Register
A password will be e-mailed to you.

Det er de vilde af slagsen, ikke dem børn og barnlige sjæle har i bure derhjemme, som trives alt for godt på Bornholm. Vilde kaniner ses ikke som skadedyr, selvom der nok er mange hus- og sommerhusejere, der bander dem langt væk for skade på deres grund.

Vildkaninen har heller ingen naturlige fjender i stort tal på Bornholm, for på øen findes der ingen ræve, og de seneste milde vintre har gjort, at vildkaninen har formeret sig i stort tal.

De kan få op til 8 killinger per kuld, og med op til fem kuld om året, går det rigtigt stærkt. Så udtrykket “yngler som kaniner” er ikke helt hen i vejret her.

En anden af vildkaninens fjender er en virussygdom, Myxomatose, som slår mange vildkaniner ihjel, hvis den hærger et område. Virusen har ikke være udbredt på øen de senere år, og ikke været med til at begrænse bestanden, som derved har kunnet formere sig i ro.

Selvom vildkaninen ikke kan betegnes som skadedyr, kan man få lov til at jage dem uden for jagttiden, hvis de har anrettet skade på din ejendom, men man skal først rette henvendelse til Naturstyrelsen for at få lov.

Læs mere om vildkaninen på Naturstyrelsens hjemmeside ved at følge dette link

Kilde dr.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj