Register
A password will be e-mailed to you.
Bison foto USFWSmidwest

Der er kommet fire bisoner mere til den bornholmske bestand i Almindingen siden udsætningen i 2012. Foto USFWSmidwest, Flickr.

I 2012 blev der udsat 7 europæiske bisoner i Danmarks tredjestørste skov, Almindingen på Bornholm, som er på 3.800 ha.

Sidste år blev der født én tyrekalv, og i år er der født endnu tre kalve, så bestanden udgør nu 11 bisoner.

Det er dejligt, at dyrene trives. Den europæiske bison er på den røde liste over truede arter, så det er rigtig glædeligt, at den lille bisonflok på Bornholm allerede har bidraget med fire nye dyr“, siger skovrider Søren Friese.

Publikum har fri adgang til indhegning som bisonerne går i, men man skal holde sig på skovvejene, så man generer bisonerne mindst mulig.

Ikke for tæt på

Bisonkoen passer meget på sin kalv de første 2-3 uger, og man skal ikke komme for tæt på. Derefter overtager hele flokken opsynet, og man ser ofte, at kalvene står i midten, mens de voksne danner ring uden om, hvis de bliver forstyrret.

Man skal huske, at det er vilde dyr, og man skal omgås dem med respekt. Lige som kvæg og heste kan være farlige, skal man også tage sig i agt for bisonerne og ikke komme for tæt på“, siger Søren Friese.

Bisonerne historie i Europa

I forhistorisk tid var der meget store flokke af bisoner i Europa. Men på grund af deres gode skind, velsmagende kød og horn, som man kunne drikke af, blev den jagtet intensivt.

Efter 1. Verdenskrig var samtlige fritlevende europæiske bisoner stort set udryddet, og der var kun 54 bisoner tilbage i zoologiske haver.

I dag er bestanden i Europa oppe på cirka 4000.

Kilde: Naturstyrelsen

 

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.