Register
A password will be e-mailed to you.

Miljøministeriet har fået forlænget skovrejsningsordningen fra EU, og det kan betyde mere natur til danskerne.

Indtil den 7. november kan offentlige myndigheder søge om penge til skovrejsning. Den offentlige skovrejsningsordning er helt ekstraordinært blevet genåbnet i en kort periode, hvor der er otte millioner kroner til at medfinansiere ny skov. Det er kun offentlige myndigheder og offentlige virksomheder, som kan ansøge om skovrejsning. Ansøgerne får finansieret 55 % af udgifterne og skal selv betale de  resterende 45 %.

Disse penge kan være med til at udbygge Det Grønne Danmarkskort, som er en af hovedideerne i Naturplan Danmark. Jeg ved, at kommunerne er meget interesserede i at etablere nye bynære skove, og da ordningen kørte sidste gang, blev de 15 millioner kroner revet væk. Så det er lidt som at kunne give en tidlig julegave, at vi nu har flere penge til offentlig skov”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Indsatsen for at få rejst mere offentlig skov flugter med Naturplan Danmark, som regeringen netop har præsenteret. Her er der afsat yderligere 30 millioner kroner til at plante mere statsskov, der skal bidrage til klimasikring, til at beskytte drikkevandet og til at skaber nye og bedre naturoplevelser – også tæt på byerne.

300 hektar ny skov

Tilskudsordningen til offentlig skovrejsning løb oprindeligt fra 2012-2013, og dengang blev der uddelt penge til at rejse 600 hektar ny skov.

Denne gang er forventningen, at der bliver rejst cirka 300 hektar ny skov, som svarer til et område seks gange større end Fælledparken i København.

Jeg er klar over, at fristen er meget kort, men jeg ved, at der er kommuner og offentlige myndigheder, der har projekter liggende i skuffen, som de mangler finansiering til. Så disse penge skal nok blive til ny natur til danskerne“, siger Kirsten Brosbøl.

Læs pressemeddelelsen på Naturstyrelsens hjemmeside.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj