Register
A password will be e-mailed to you.

quister hundefoderDet er omkring to måneder siden, at vi i samarbejde med Royal Canin, kunne tilbyde fem jagthundeejere gratis hundefoder til en to måneders periode.  Den gratis hundefoder pakke bestod af 2 pakker Energy 4300 og 30 pakker energy booster.

Gennem perioden skulle hunden observeres med hensyn til aktivitetsniveau, smagelighed, afføring og pels. Når de to måneder var gået, ville hundeejeren fortælle sin historie og oplevelse med hundefoderet. Herunder følger beretningen fra Karsten Hesselager fra Gelsted beliggende mellem Næstved og Ringsted på Sjælland

Hundeejerens egen beretning

Tak for foderet. Min store glade jagthund er glad for det.
Nu har jeg fodret min dejlige jagthund med Royal Canin Performance Energy 4300 i 2 mdr, og jeg må sige at jeg har været glad for foderet.

Min hund er en brun labrador med 1/4 tysk ruhåret på moderens side. Han vejer 33,5 kg og er i flot stand. Navnet er lidt specielt – han hedder Quister. Han er 1 år og 10 mdr.

quister hund jagthund foder

Han har været med på drivjagt 2 gange i den periode hvor jeg har fodret – for første og anden gang som arbejdshund. Hans opgaver var at gå i gennem og drive, og hjælpe med til apportering. Det klarede han rigtigt flot.

Første gang fodrede jeg ham af med normal fodermængde og en ½ pose Energy Booster i skålen om morgnen. Det gav ham helt sikkert energi til at være på hele dagen, men han var dog lidt mat i sokkerne da dagen var omme, men ikke mere end da vi havde spist frokost og kørte hjem, sprang han glad ud af bilen som om vi ikke havde været på jagt.

Anden gang foderede jeg ham med 1+1/4 gange normal fodermængde fra morgenstunden, og så havde jeg en pose med Energy Booster med i lommen, som han fik ca. ½-delen af undervejs på jagten. Der var han ikke lige så træt til sidst som første gang. Jeg vil helt sikkert bruge Energy Booster til lommen når jeg er på jagt i fremtiden, hvor han skal arbejde.

Til dagligt er han et mad-øre som de fleste labradors er, og spiser med glæde foderet. Han savler når han venter efter maden er øset op og til der bliver sagt værsgo. Det plejer han ikke. Han har et højt energi niveau, dog ikke markant højere end det foder som vi kommer fra. Han er ude at gå 2-3 gange dagligt og han driller den gamle hund når vi går.

Aktivitets niveauet er ikke anderledes end da vi fodrede med hans gamle foder.

Hans afføring er samme konsistens som altid, god, blød, og nem at komme af med – dog fornemmer jeg at der er lidt mindre afføring end vanligt.

Pelsen er klart blevet mere blank at se på og han er blevet blødere at røre ved. Pelsen er ellers blød, men der klart en forandring.

Jeg overvejer kraftigt at skifte til dette foder, så min dejlige hund får mange gode år endnu og vil tjene mig godt på fremtidige jagter.

Med venlig jagthilsner og knæk og bræk
Karsten Hesselager

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj