Register
A password will be e-mailed to you.
Skarv (phalacrocorax carbo)

Ynglebestanden af skarv er faldet med ca. 36% siden 2006 i Danmark. Foto Ferran Pestaña, Flickr.

Ynglebestanden af skarv i Danmark er faldet med ca. 36% siden 2006, fra 39.000 til nu 25.000 ynglepar i 2013.

Naturstyrelsen udgav i 2009 en revideret forvaltningsplan for skarv, hvis hovedformål er at sikre skarvens som en almindelig dansk ynglefugl og samtidig sikre at skarven ikke forvolder uacceptable skader på fiskebestande samt påvirker erhvervfiskeriet negativt.

Spørgsmålet er om bunden for regulering er nået? En tilbagegang på ca. 36% over kun 7 år må siges at være markant og derfor mener Egon Østergaard fra Dansk ornitologisk forening (DOF) også at det er på tide at stoppe med at regulere.

Regulering af skarv

Ved regulering af skarv ved faststående, fungerende fiskeredskaber kan ejeren af redskabet søge om tilladelse til regulering inden for 1.000 meter. Regulering af skarv fra land kræver ejerskab af landjorden eller tilladelse fra ejeren af ejendommen,hvorfra reguleringen skal foretages.

Sidste år blev der udstedt 89 reguleringstilladelser, som gav et indrapportet udbytte på 1.507 skarver og 2.261 æg blev destrueret ved oliering. Det er uvist i hvilket omfang den årlige regulering bidrager til nedgangen i ynglebestanden.

Skarven har været fredet i Danmark siden 1980.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj